mamaplus

De ce nu toate gravidele au voie să consume ghimbir în timpul sarcinii

-
//
25.09.2020

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii și, mai mult decât atât, s-a demonstrat de-a lungul timpului faptul că ghimbirul nu este benefic doar în tratamentul indispozițiilor, ci și în cel al mai multor afecțiuni precum osteoartrită, diabet, migrene sau ulcere.

Cu toate acestea, consumul de ghimbir nu este deloc recomandat persoanelor anorexice (subnutrite), femeilor însărcinate, celor care suferă de boli de sânge și persoanelor care au sânge subțire, potrivit Healthy Holistic Living.

Stările de rău și de vomă, din timpul perioadei de sarcină, afectează în proporție de 80-90% dintre femeile gravide. Ghimbirul este unul dintre tratamentele naturale (alternative) cel mai frecvent utilizate pentru combaterea stărilor de greață în timpul sarcinii. La fel ca și terapiile convenționale, și cele homeopate pot avea atât urmări nefaste, cât și beneficii despre care orice pacient trebuie să fie informat, se precizează într-o lucrare de specialitate, publicată în 2017, într-un jurnal de medicină alternativă.

În timp ce oamenii de știință au arătat, până în prezent, că proprietățile ghimbirului ajută femeile gravide în lupta cu stările de greață, există totuși riscuri ale consumului mai mare de ghimbir, cum ar fi avort, probleme de dezvoltare a fătului sau apariția arsurilor la stomac. Deoarece medicii specialiști nu sunt convinși de siguranța consumului acestuia, cel mai indicat ar fi să eviți sau să consumi mai puțin ghimbir pe parcursul perioadei de sarcină sau să ceri o părere specializată, potrivită în cazul tău, este de părere Jenna Barrington, specialist în educație nutrițională, pentru site-ul Healthy Holistic Living.

Pe de altă parte, conform Mom Junction, ghimbirul proaspăt, consumat într-o cantitate recomandată de medic, nu cauzează probleme de sănătate. În orice caz, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Vorbește cu specialistul tău dacă ai permisiunea să consumi ghimbir în cazul în care îți este administrat, în paralel, un tratament medicamentos pentru cheagurile de sânge sau pentru tensiunea arterială;
  • Evită să consumi ghimbir dacă ai avut avorturi anterioare, probleme cu coagularea sângelui, sângerări vaginale și stări de amețeală;
  • Gravidele care au suferit de diabet gestațional deoarece ghimbirul poate afecta nivelul de zahăr din sânge;
  • Consumul exagerat de ghimbir poate duce la avort sau la sângerări în timpul sarcinii, ceea ce poate fi dăunător pentru bebelușul din burtică.

Întreabă medicul specialist care este doza ta recomandată pentru a putea consuma ghimbir!

Totodată nu este indicat să-ți administrezi capsule cu ghimbir fără prescripția medicului tău. Doar în funcție de recomandarea unui specialist, poți ști cât și cum consumi ghimbir, de la prăjituri care conțin acest ingredient și până la infuzia de ghimbir.