Concepția are loc cu orice poziție sexuală, iar studiile nu au demonstrat că o anumită poziție mărește șansele unei sarcini. Dacă totuși trebuie să alegeți o poziție, cea a "misionarului" (bărbatul sus) este, probabil, mai bună. Din această poziție, ejacularea va urma calea corectă. Și mai bună este poziția misionarului, dar când femeia stă cu picioarele ridicate peste umerii bărbatului. Aceasta poziție permite cea mai adâncă penetrare, cu un ajutor gravitațional maxim.

Există poziții greșite? Din nou, sarcina poate apărea cu orice poziție coitală care are ca rezultat ejacularea în zona vaginală. Dar, presupunând că vrem ca gravitația să fie de partea noastră, orice poziție în care femeia este deasupra bărbatului poate fi inferioară altora. La fel de important este și să condimentați lucrurile, să vă bucurați de sex. Simțiți-vă liberi pentru a adăuga varietate rutinei, iar spre final comutați înapoi în poziția misionarului, chiar înainte și în timpul orgasmului bărbatului.

Pierd orice șansă de concepție, atunci când materialul seminal începe să se scurgă după sex?

Nu ești singura care își pune această întrebare. Materialul seminal are o șansă mai bună de a ajunge în interiorul uterului și de a găsi ovulul atunci când există mai mult lichid seminal. Nu intrați în panică, sperma pierduta nu va împiedica concepția. Cu toate acestea, multe femei își pun o pernă sub pelvis, ridicându-și soldurile. Acest lucru se face pentru a permite gravitației să ajute la atragerea lichidului seminal spre deschiderea cervixului și apoi în uter. Cu toate acestea, nu există date științifice care confirmă faptul că ridicarea soldurilor după ejaculare sau ridicarea picioarelor deasupra capului vor îmbunătăți șansele de concepție.

Cât de des facem sex?

Nu este atât modul în care o faceți ci cât de des o faceți. Frecventa sexului se răsfrânge direct asupra cantității și calității spermei. Dacă trece o săptămână fără ejaculare, atunci lichidul va fi umplut cu un număr mai mare de spermatozoizi morți sau deteriorați. Cuplurilor li se recomandă să facă sex în fiecare zi în timpul celor 14 zile fertile, pentru a maximiza sănătatea spermei disponibile pentru fertilizare. Sau cel puțin o dată la 3 zile.

Bărbații sunt cei mai fertili și sperma este cea mai abundentă în cursul dimineții, după o noapte bună de odihnă. Un lucru important este să fiți flexibili și să nu transformați sexul într-o corvoadă. Dacă aveți posibilitatea să îl comutați dimineața, faceți acest lucru. Doar asigurați-vă că îl păstrați la intervale regulate, indiferent de ora din zi.

Ce să NU faci dacă vrei să concepi un copil

  • Fără căzi cu hidromasaj. Evitați apa fierbinte înainte de sex, deoarece temperatura ridicată poate ucide sperma;
  • Fără dușuri intravaginale înainte sau după sex. Dușurile modifică aciditatea vaginului și ucide sperma, prin spălarea mucusului cervical;
  • Fără băi romantice. Din nou, temperaturile ridicate și săpunul pot ucide sperma;
  • Nu lucrați cu laptop-ul în brațe. Căldura de la un laptop este suficient de fierbinte pentru a ucide sperma;
  • Nu folosiți lubrifianți care ar putea conține spermicide. În cazul în care aveți nevoie de un lubrifiant, citiți cu atenție eticheta!
  • Fără antihistaminice (pentru femei). Antihistaminele usucă mucusul cervical, la fel cum vă usucă și nasul. Acest lucru va împiedică sperma să ajungă în uter.