Este o adevărată provocare să aduci un copil pe lumea asta, încât mulți ar face orice ca să depășească teama care însoțește nașterea unui copil. Pentru unii părinți, asta înseamnă să încerce să stabilească zodia sub care se naște copilul. Se știe că e o experiență stresantă să faci un copil, așa că nu e de mirare că unii părinți recurg la astrologie ca să diminueze această anxietate.

„Părinții vor să facă totul pentru copilul lor, dar de multe ori simt că nu au control asupra situației. Nesiguranța asta îi face pe oameni să se simtă foarte inconfortabil, mai ales când miza e mare – succesul și viitorul copilului lor. De aceea, unii simt că au un oarecare control asupra situației dacă pot influența zodia copilului lor.”, a zis Aiyana Willard, psiholog la Universitatea Brunel din Londra specializată în evoluția culturală a religiei și a credințelor supranaturale.

Pentru că fertilitatea e greu de prezis, părinții nu încearcă să obțină neapărat o anumită zodie, ci speră că un bebeluș se va naște mai degrabă sub o anumită zodie decât sub alta.

Chiar și oamenii care sunt sceptici cu privire la astrologie tot o iau în considerare când e vorba de copiii lor. Barbara VanDenburgh, o Vărsătoare de 30 de ani din Phoenix, Arizona, a zis că, dacă va avea un copil, va face un efort să se asigure că nu va ieși Fecioară.

„Orice Fecioară pe care o știu mă stresează maxim. Am impresia că Fecioarele trăiesc într-o lume paralelă pe care n-o înțeleg. Nu sunt religioasă, nu cred în fantome și de obicei găsesc o explicație rațională pentru orice. Dar n-am putut să nu remarc că Fecioarele mă calcă pe nervi mult mai des și mai tare decât celelalte zodii.”, a zis ea.

Pe de altă parte, astrologul Claire Comstock-Gay, aka Madame Clairevoyant, susține că părinții n-o să aibă sentimentul mult dorit că pot controla mai bine situația doar pentru că îi aleg zodia copilului.

„Trăsăturile asociate cu fiecare zodie se pot manifesta în multe feluri diferite – nu toți Leii sunt dramatici, nu toate Fecioarele sunt perfecționiste și maniace, et cetera. Cred că trebuie să fie mai rezervați când se folosesc de astrologie ca să discute despre copii.”, a zis ea. 

Poți face o cezariană la o anumită dată, dar numai dacă doctorul o aprobă și spune că poate fi efectuată în condiții de siguranță pentru mamă și copil.

Suzanne Degges-White, consilieră la Universitatea Northern Illinois specializată în perioade de tranziție precum planificarea unei nașteri, a mai adăugat ceva: „De multe ori, când citim despre trăsăturile unei zodii, căutăm confirmări. Vedem că o zodie are trăsături care ne plac la o persoană – motivată, iubitoare de distracție – și ne imaginăm ce frumos ar fi dacă am avea un copil așa.” 

Majoritatea medicilor și oamenilor de știință susțin că astrologia nu este decât o modalitate de divertisment și n-ar trebui s-o lăsăm să ne ghideze decizii medicale importante. Până la urmă, este alegerea fiecărui părinte, iar dacă acest moment le aduce emoții pozitive, nu au decât să încerce.