În mod ideal, puteți începe pregătirile pentru sarcină cu cel puțin trei luni înainte de a concepe. Corpul nostru are nevoie de 3 luni pentru a construi nutrienii din sânge și pentru a pregăti sistemul de reproducere. În mod cert, indiferent de durata acestei perioade (care poate fi și de un an!) aceste acțiuni ne vor îmbunătăți starea de sănătate, ne vor face să ne simțim frumoase și fericite, așa că nu amânați și nu vă limitați pentru niciun motiv.

Fie că ai 26, 35, sau 43 de ani, e bine să iei în considerare următoarele 10 lucruri pe care te poți concentra chiar de azi. Urmându-le, vei fi mai sănătoasă, radiantă, și vei arăta mai bine. Iar șansele de a rămâne însărcinată vor crește...

Începeți creșterea aportului de gelatină

Mărește consumul de supă din oase și "îmbunătățește-ți" ceașcă zilnică de ceai verde cu o linguriță de colagen hidrolizat. Proteinele, aminoacizii, și colagenii sunt toate elementele constitutive ale unei sănătăți radiante și ale vitalității.

Consumați din belșug grăsimi sănătoase și vitamina D

Grăsimile saturate și vitamina D din șuncă și fructele de mare construiesc un corp sănătos și strălucitor, din interior spre exterior. Pentru a evita posibila expunere la radiații, optați pe cât posibil pentru fructele de mare provenite din Oceanul Atlantic, și nu uitați să completați meniul cu ulei de ficat de cod.

Dormiți cât poftiți

Exact: cât doriți! Culcați-vă devreme, dormiți ori de câte ori este posibil. Profitați de câte un pui de somn, ori de câte ori aveți ocazia, pentru a fi odihnitâ. Nu veți regreta acest lucru odată ce veți întâlni insomniile sarcinii și alăptările din timpul nopții.

Îmbunătățiți-vă dieta

Adăugați mai multe super-alimente, iar unele alimente alcaline, de asemenea. Consumați echilibrat alimente integrale sănătoase, o mulțime de ingrediente bogate în nutrienți; includeți, de asemenea, fructe proaspete și legume crude sau fierte. Scăpați de alimentele toxice, acum extrem de procesate. Fiecare părticică din dvs., de la piele la oase, va simți această schimbare fenomenală. Suplimentarea cu probiotice în această perioadă este o modalitate foarte bună de a pregăti corpul pentru a hrăni o sarcină.

Reduceți aportul de cofeină și odihniți-vă

Când nevoia unei a doua cești de cafea se face simțită, optați pentru un pui de somn rapid, de 10 minute, sau întindeți-vă cu picioarele ridicate și faceți ceva relaxant. Citiți o revistă, priviti pe fereastră și urmăriți dacă puteți reduce dependența totală de cofeină, începând să restaurați energia naturală. Un organism sănătos și un metabolism hrănit vă vor permite să vă bucurați de un ceai sau o cafea ca de niște placeri, și nu ca surse de energie.

Faceți sport cu moderație și din toată inima

Acum este momentul cel mai potrivit să arătați și să vă simțiți mai bine ca niciodată. Practicarea exercițiilor fizice construiește musculatura, îmbunătățește starea de spirit, eliberează de stres și vă aduce bucurie. Corpurile noastre, nu nu mai că au nevoie de sport, dar ar implora pentru el, chiar dacă nu conștientizăm această dorință. Dacă faceți sport în momentul de față, sau dacă aveți în vedere să începeți acest lucru, este bine să începeți un nou program de antrenament înainte de conceperea sarcinii. De asemenea, dacă exercițiile fizice pe care le practicați deja sunt prea dificile, treceți la un program moderat și echilibrat. Nu puteți să alergați un maraton înaintea altui maraton, nu-i așa? Încercați lucruri noi: poate yoga, sau urcatul pe munte. Orice ați alege să faceți, faceți din toată inima și bucurați-vă în totalitate!

Relaxați-vă și distrați-vă cât mai mult posibil!

Plecați în vacanță, faceți plajă, mergeți la masaj sau acupunctură; faceți tot ce vă face să vă simțiți fericite, sănătoase și relaxate. Dacă asta înseamnă o vacanță sau un masaj, nu stați pe gânduri. În plus, ce este mai atrăgător decât o femeie care este relaxată și se distrează? Ieșiți cu prietenii, mergeți la concerte sau restaurante.

Răsfățați-vă partenerul, fiți romantică

Faceți lururi romantice, drăgălașe și sexi pentru partenerul dvs.. Odată ce veți rămâne însărcinată, toată atenția și ultima fărâmă de energie nu se vor îndrepta, cu siguranță, înspre partener. Bucurați-vă de distracție și aventură, distrați-vă mergând la ski sau snowboarding sau încercați alte activități care să vă crească adrenalina. De asemenea, nu ar fi rău să profitați de ceva momente de calitate și în dormitor! În anul următor sarcinii, toate aceste concepte de distracție, aventură și parteneriat vor fi redefinite până la totala recuperare de după naștere.

Apreciați-vă frumusețea în acest moment

Drumul în care corpul dvs. se vă schimba odată cu sarcina este la început. Veți fi frumoasă pe tot parcursul călătoriei, priviți-vă în oglindă în fiecare zi și veți găsi de fiecare dată ceva care să vă facă să vă simțiți frumoasă. Peste un an sau doi, veți privi fotografiile făcute acum și, de ce nu, acum este momentul excelent să începeți să vă formați obiceiul stimei de sine. În această călătorie, lucrurile vor deveni, la un moment dat, puțin diferite până la ciudate, iar auto-aprecierea vă va ajuta enorm. Iubiți-vă corpul!

Organizați-vă lumea

Faceți ordine în sertare, dulapuri, garaj. Curățați-vă mașina, biroul și geanta. Faceți loc pentru toate lucrurile necesare venirii pe lume a copilului - de la scutece, la șosete mici și cărucioare, scaune pentru mașină și toată "zestrea". Transformați totul în ceva spațios și frumos.