mamaplus

Mărturiile unei mame: ”Mi-am dorit o fetiță, dar am născut un băiat. Nu știu acum ce să fac...”

-
//
01.10.2021

”Felicitări, veți avea o fetiță!”, — a afirmat cu multă încredere medicul ecografist după consultația cu pacienta sa, Haley Sexton, în vârstă de 33 de ani. Viitoarea mămică era foarte entuziasmată, pentru că dintotdeauna și-a dorit să aibă o fetiță: prietena alături de care să facă shopping, să se joace cu păpușile, să-și împărtășească secretele și dorințele. Cu alte cuvinte, începuse o adevărată poveste de vis în nuanțe roz.

Bineînțeles, medicul a înștiințat-o că există o anumită marjă de eroare și s-ar putea ca lucrurile să ia o altă întorsătură. Mai mult, Haley povestește că în acea perioadă avea visuri care îi sugerau că, de fapt, va deveni mamă de băiat. Ca să se convingă că primul diagnostic a fost corect, femeia a decis să facă o ecografie repetată. Medicul i-a spus din nou că va naște o fetiță și nu mai exista niciun dubiu că anume așa se va întâmpla. Viitoarea mămică a început să facă pregătirile și să amenajeze frumos camera fetiței.

Haley era atât de fericită încât a ales cel mai frumos și roz design pentru camera bebelușei, cu păpuși și inimioare peste tot și prenumele ei ”Isabella” scris cu litere mari deasupra pătuțului. Ce poate fi mai frumos?  Mai mult, femeia a organizat și un Baby Shower ca la carte, tot în nuanțe roz. Absolut toate cadourile pe care le-a primit în acea zi au fost pentru viitoarea prințesă, atât de așteptată de rude și de prieteni.

mamaplus

În data de 20 septembrie, Haley a simțit primele contracții și 33 de ore mai târziu a venit pe lume bebelușul. Mare i-a fost mirarea femeii când a aflat că a născut un băiețel!

Moașa s-a apropiat de ea să o felicite și a exclamat: ”Iată-l!” Haley rămăsese nedumerită de cele auzite și a întrebat-o imediat: ”Ce ar însemna – iată-l?”

Chiar dacă acum își amintește de tot cu zâmbetul pe buze, în acea zi a trăit șocul vieții.

”În primele clipe mă făceam că nu pricep nimic, iar după ce au spălat copilul și mi l-au arătat, am văzut cu ochii mei că avea ceva ce sigur doar băieții au”, mărturisește proaspăta mămică.

Așa a apărut micuțul Alfie pe lume. Atât părinților cât și tuturor persoanelor din anturajul lor le-a venit greu să uite de Isabella și poveștile cu prințese. Cel puțin de data asta.

mamaplus

”Toată familia mea era șocată, iar mama mea nici nu m-a crezut. Primul meu gând a fost - ”Ce mă fac acum?” Unii prieteni chiar s-au întristat. Era un fel de dezamăgire că fetița pe care am așteptat-o atât de mult nu a mai venit. Dar, noi îl iubim nespus pe Alfie. Este un băiețel minunat! Așa a fost să fie...”, a mai adăugay Haley.

După primul val de emoții, a urmat reparația în camera bebelușului, pentru că pereții roz nu mai erau actuali. Chiar dacă i-a fost greu la început să-și stăpânească emoțiile, proaspăta mămică este totuși fericită că a adus pe lume un copil sănătos și nu-i pare rău nicio clipă că s-a grăbit să cumpere toate lucrurile necesare pentru fetițe.

mamaplus

Cum s-a putut întâmpla una ca asta?

Chiar dacă începând cu săptămâna 20 de sarcină medicii ecografi pot depista sexul bebelușului cu o exactitate maximală, se pare că greutarea copilului a jucat un rol esențial. Micuțul Alfie cântărea 2800 kg în momentul nașterii, iar din acest motiv medicii nu au putut prezice cu exactitate că Haley aștepta, de fapt, un băiețel.

mamaplus