O mamă a declarat că după ce copilul ei, în vârstă de 3 ani, a vizionat videoclipurile cu “Huggy Wuggy”, a încercat să sară pe geam. Beth Buxton, în vârstă de 31 de ani, a declarat că cele două fiice ale ale ei, care au 10 și 12 ani au jucat Roblox și au vizionat videoclipurile împreună cu fratele lor mai mic, de 3 ani. Ea a crezut că jocul este similar cu Minecraft, dar fiul ei a devenit obsedat de Huggy Wuggy.

„A ajuns la stadiul în care nu știa diferența dintre realitate și jocuri. A încercat să se cațere pe fereastra dormitorului meu, spunând că va muri și va reveni la viață spunându-mi că asta face Huggy Wuggy. Am interzis Roblox și i-am dat interdicție la Youtube. Am comandat încuietori speciale pentru ferestre și urmează să fie instalate săptămâna viitoare ”, a declarat mama celor trei copii.

Pe lângă videoclipurile de pe Tik Tok și de pe YouTube există mai multe melodii “Huggy Wuggy” cu versuri care instigă la violență și care sunt însoțite de o linie melodică înfricoșătoare. Acestea sunt câteva exemple de versuri care se regăsesc într-una din melodiile Huggy Wuggy:

Școala primară West View din Hartlepool a lansat un comunicat în care îi îndeamnă pe părinți să fie foarte atenți la ce urmăresc copiii lor pe rețelele de socializare. 

Cât de periculoasă este păpușa Huggy Wuggy?

Păpuşa “Huggy Wuggy” este realizată dintr-un material de pluș albastru cu mâini şi picioare lungi și cu dinți subțiri și ascuțiți. Specialiștii spun că jocul pe termen lung cu astfel de păpuși poate duce la apariția unor boli cardiace și cardiovasculare. 

„Ei nu au capacitatea de a distinge ficțiunea de realitate. A se juca cu asemenea jucării este ca și când le-am da voie să se uite la un film horror. Consecinţe emoționale pe termen scurt: insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, că se poate întâmpla ceva, anxietate, atacuri de panică. Pe termen lung, la adulți pot apărea boli cardiace și chiar cardiovasculare”, explică prihoterapeutul Mădălina Manea.

Psihoterapeuții atrag atenția că acum copiii sunt mult mai toleranți la imaginile groaznice, infiorătoare. Grav este că, în timp, se ajunge la dependențe.

”Nu e prima păpușă pe care o vedem, au fost foarte multe în trecut și atunci copilul se obișnuiește și are nevoie de mai mult. Se creează un mecanism de dependență, au nevoie de mai mult ca să îi satisfacă. Și, din păcate, ei primesc tot mai mult. De aici se ajunge la dependențe de comportament și de substanțe pentru că unul dintre factorii care favorizează dezvoltarea dependenței este realitatea negativă.

Atunci când copilul trăiește într-o atmosferă negativă cu familie, de societate, de aici se ajunge la dependențe, pentru că el își caută tot tratament. Să își liniștească o starea pe care o are în interiorul lui și merge spre comportamente adictive.

Ceea ce mă îngrijorează cel mai tare în zilele noastre, că după ce îi vedem mici în cabinet cu anxietate, în adolescență, când au acces la diverse, drogurile lor, ce aleg ei ca drog ca să se liniștească sunt pastilele”, susține psihoterapeutul Anca Păcurar.