Potrivit unui studiu englez, cuplurile frumoase au mai multe șanse să aibă o fiică decât persoanele mai puțin atractive. Teoria că oamenii frumoși au mai des fiice este o declarație făcută de Satoshi Kanazawa, psiholog la London School of Economics, din Marea Britanie. El a analizat datele a 17.000 de persoane din Marea Britanie, născuțe în 1958.

Când persoanele în cauza aveau șapte ani, profesorii lor au fost instruiți să evalueze copiii în funcție de atractivitate. Ani mai târziu, la vârsta de 45 de ani, toți subiecții testului au trebuit să precizeze sexul descendenților lor. Și ce a ieșit? În cele mai multe cazuri, persoanele considerate cele mai atractive au avut una sau mai multe fiice.

Kanazawa crede că acest lucru are de-a face cu motive evolutive ale rasei umane. De exemplu, este mai bine din punct de vedere evolutiv pentru persoanele cu aspect atractiv să aibă o fiică decât un fiu. Fetele beneficiază mai mult de pe urma aspectului frumos decât băieții.

Apropo, nu este singurul care a cercetat acest subiect. Alte studii arată, de asemenea, că părinții transmit adesea copiilor cele mai benefice gene.

Potrivit altor studii, mai ales mamele sunt cele care le transmit frumusețea fiicelor lor.

Dacă părinții nu sunt deosebit de frumoși, dar sunt de exemplu, foarte sportivi, conform oamenilor de știință, vor transmite acest lucru în principal fiilor.

Un alt studiu în acest domeniu susține că mamele frumoase nu numai că au mai multe fiice, ci, în medie, mai mulți copii decât doamnele mai puțin atractive.

Cât de serios ar trebui să luăm aceste investigații?

Sunt studii științifice, dar vă puteți întreba cât de meticulos au fost făcute. Dacă ești mamă de fată, cu siguranță că îți place acest studiu, dacă ai numai băieți, vei strâmba cu siguranță din nas.