Te gândești cum te poți împrieteni cu alte mămici pentru că ai nevoie să-ți împărtășești experiențele unei persoane care știe despre ce-i povestești. Discuțiile despre alimentația copilului sau îngrijirea lui, despre activități distractive pentru cei mici, s-ar putea să nu intereseze pe toată lumea. Tot ce ai nevoie este să fii deschisă și să accepți oportunitățile care pot apărea pentru a-ți întâlni noul anturaj!

mamaplus

Prin urmare, iată câteva contexte în care ai putea să te întâlnești și, ulterior, să te împrietenești cu alte mămici:

1. Împrietenește-te cu o altă mamă de la școala sau de la grădinița copiilor voștri

Școala/grădinița rămâne, până la urmă, o ocazie potrivită în a-ți face și a menține o relație socială cu ceilalți părinți. Atunci când cunoașteți și alte persoane la școala/grădinița unde se află și copilul vostru, va fi mai puțin intimidant atunci când va trebui să-l luați pe cel mic acasă. Atunci când cunoașteți un alt părinte, subiectele de discuție vor veni de la sine pentru că sunt nenumărate.

2. Poți face voluntariat, dacă există ceva care într-adevăr te pasionează ori în care crezi cu adevărat

Atunci când faci voluntariat într-un domeniu care într-adevăr te pasionează, poți întâlni oameni minunați. Schimbarea pleacă de la tine însăți și cu pași mici, dar siguri. Conversațiile cu persoanele care împărtășesc aceleași valori ca ale tale sunt „delicioase” și vei fi mai mult încântată de realizările tale.

3. Cere sfaturi de la apropiați (familie și prieteni)

Dacă cerem sfaturi din partea familiei sau prietenilor atunci când vrem să facem cunoștință cu un viitor partener de cuplu, de ce nu am cere sfaturi și atunci când vrem să cunoaștem persoane noi? Cunoștințele prietenilor tăi pot deveni și cunoștințele tale. Astfel, la diferite ieșiri în oraș ori în localul preferat, puteți întâlni prietenii prietenilor voștri!

4. Poți organiza o ieșire în oraș sau, de ce nu, o întâlnire la tine acasă

Dacă vrei să afli mai multe lucruri despre viața și hobby-urile celorlalte mame de la școala sau grădinița copilului tău, le poți invita la tine pentru a povesti și pentru a vă simți bine. O altă variantă ar fi să faci tu primul pas și să le inviți la o limonadă la o terasă în centrul orașului. Sună distractiv, nu-i așa?

5. Există cursuri de yoga pentru mămici și copii

Dacă ești un părinte activ, atunci cursurile de yoga sunt un context excelent pentru a întâlni alți părinți, împreună cu micuții acestora. În acest caz, vei avea dublu beneficii, și anume: te vei simți minunat și mult mai relaxată în urma exercițiilor fizice, dar vei întâlni și persoane noi care îți împărtășesc hobby-urile. Încearcă!

6. Invită-ți prietenii la cină! Tot ce trebuie să facă este să aducă fiecare câte o persoană nouă

Este o altă modalitate eficienta în care poți cunoaște persoane noi. Noile mămici pot chiar să vină cu copiii lor la întâlnire și, astfel, ai punctat două lucruri de pe listă: copiii se pot împrieteni între ei, iar tu poți cunoaște și alți părinți.

7. Alătură-te grupurilor de pe rețelele de socializare

Există multe grupuri în care mămicile se pot cunoaște între ele, abordându-se diverse teme de discuție. Pe grupul de discuții, vă puteți împărtăși experiențele, puteți povesti situații care vă sunt sau nu asemănătoare ori vă puteți exprima părerea în legătură cu tema abordată. Încercați să aveți o atitudine prietenoasă, nu superioară!

Sursa