Prenumele unei persoane are la bază o anumită vibrație care poate fi una pozitivă sau negativă, în funcție de asocierile pe care le face subconștientul nostru. Atunci când viitorii părinți sunt în căutarea unui prenume pentru copilașul lor, procesul poate fi destul de anevoios, deși la început pare a fi distractiv și interesant. Pe parcurs pot interveni mai mulți factori, cum ar fi opiniile împărțite ale membrilor familiei. Ca să nu ajungeți într-o situație neplăcută, am selectat cinci greșeli pe care să le evitați dacă urmează să deveniți în curând părinți și sunteți în căutarea unui prenume pentru micuțul vostru.

În amintirea unei persoane dragi care s-a stins din viață

Oricât de mult v-ați dori să-i dați copilului prenumele unei persoane care nu mai este printre noi, ar fi bine să vă abțineți. În primul rând, pot apărea asocieri inutile – fără să îți dai seama, vei fi cu gândul la persoana respectivă atunci când îți vei privi copilul. Acest lucru nu este deloc necesar, pentru că micuțul tău își va trăi propria poveste de viață. În al doilea rând, un astfel de prenume nu este indicat nici din punct de vedere karmic.

Prenumele ar trebui ales după nașterea copilului

Potrivit astrologilor, prenumele copilului ar trebui ales doar după venirea lui în această lume, iar regula a fost îmbrățișată de foarte mulți părinți. Chiar dacă viitorii părinți sunt nerăbdători să-și cunoască puiul și se gândesc din timp la un prenume, nu-i grabă mare. Sunt foarte multe cazuri când prenumele ales până la naștere nu s-a potrivit deloc cu temperamentul sau înfățișarea micuțului. Veți avea nevoie de mult timp pentru a vă obișnui cu asta. Tocmai de aceea, ar fi mai bine să așteptați ziua în care vă veți ține micuțul în brațe pentru prima oară.

Nu căutați prenume neobișnuite sau foarte rare

Din punct de vedere astrologic, cu cât mai deosebit și neoridinar este prenumele copilului cu atât mai complicată îi va fi viața și va întâlni dificultăți în comunicarea cu cei din jur. Prenumele comune sunt cele mai binevenite, chiar dacă vi se par prea uzuale. Excepție ar fi prenumele rare care între timp au devenit populare.

Prenume care nu se potrivesc cu numele și specificul țării în care locuiește familia

Din dorința de a fi cât mai originali, mulți părinți încearcă să-și depășească limitele și așteptările rudelor și prietenilor atunci când aleg prenumele pentru bebeluș. Este adevărat că acest moment este unic și emoționant, însă ar trebui să evitați totuși prenumele internaționale care aparțin altor culturi și religii. Se creează o discrepanță mare între nume și prenume: Rihanna Potârniche sau Johnny Moraru.

Diminutive sau forma prescurtată a prenumelui

Atunci când alegeți prenumele pentru copil, ar fi bine să-i păstrați forma inițială. Diminutivele și prescurtările pot fi făcute în viața cotidiană, însă în buletin lucrurile ar trebui să arate totuși mai prezentabil. Chiar dacă în copilărie forma prescurtată a prenumelui va suna familiar și nostim, la maturitate lucrurile se vor schimba radical și tocmai de aceea, părinții ar trebui să ia în considerare acest aspect.

Numele și prenumele care se pronunță cu dificultate

Chiar dacă vă place foarte mult un anumit prenume, ar trebui să renunțați la el dacă nu se ”împacă” bine cu numele. Spre exemplu: Ilinca Cartofaru, sau Eleonora Racoviță. Evitați cacofoniile sau repetițiile, pentru că nu sună bine și nici copilul nu va fi bucuros de asta. Căutați combinații reușite și plăcute auzului.