Botezul este un eveniment foarte important în viața unei familii. Chiar dacă unii preoții încă mai susțin ideea că botezul ar trebui să fie făcut în maxim 40 de zile de la naștere, unele persoane aleg să facă asta și atunci când copilul este mai mare, însă nu mai târziu de vârsta de trei luni. Ținuta cu care nașa îl va schimba pe copilaș după ce vă fi botezat este foarte importantă, pentru că va fi purtată și la petrecerea ulterioară.

Ținute de botez pentru fetițe

Dacă ai o fetiță, o poți îmbrăca într-o rochiță, fustă cu bluză sau tricou - dacă vremea este plăcută și călduroasă. În cazul în care afară sunt temperaturi scăzute, optează pentru pantaloni cu cămașă, rochiță, fustiță cu bluză sau pulover, plus o pereche de colanți groși. Nu uita să adaugi o pereche de încălțăminte în ton cu hainele alese.

mamaplus

Ce se poartă acum:

O mică prințesă merită o ținută adecvată pentru botez. Tocmai de aceea, o rochiță ivory cu trei rânduri de dantelă va fi una numai bună pentru ziua creștinării.

O altă opțiune ar fi o rochiță roz îmbrăcată în tul și cu straturi de tul adăugate în partea inferioară. Rochiță poate avea și o bandă de dantelă ce va îmbrăca talia micuței tale.

Mai poți alege și o rochiță realizată din matase naturală, care poate fi o ținută diafană pentru micuță ta prințesă, fiind alegerea perfecta pentru un botez de vara. Asortează o bentiță deosebită decorată cu perluțe la rochiță pentri a crea o ținută demnă de o prințesă. 

Ținute de botez pentru băieței

Băiețeii pot purta ținute compuse astfel: pentru vremea călduroasă - pantaloni cu tricou sau cămașă, salopetă, jeanși cu cămașă; pentru vremea friguroasă - poți adăuga o pereche de colanți pe dedesubt și un pulover pe deasupra, indiferent ce combinație ai alege.

mamaplus

Ce se poartă acum:

Alege stilul clasic, și vei avea un adevărat principe, cu frac, cămașă învolănată, cu jabou și accesorii cu broșe și până la joben.

Alege stilul modern, și vei avea un cavaler cu sacou cambrat, slim fit, pantalon drept strâmt pe picior, papion asortat ținutei. Oricare ar fi stilul costumașului, bebelușul va fi cu siguranță vedeta eveimentului.

Foarte important:

Hăinuțele pentru cel mic trebuie să fie din materiale de cea mai bună calitate – mătase sau bumbac – în care micuțul să se simtă comod și nu doar să arate bine după dorințele părinților. Încercați să cumpărați hăinuțe botez cât mai simple cu putință, însă puteți alege și hăinuțe cu accente suplimentare: o împletitură de calitate, nasturi, bordure sau culori contrastante.