Bebelușii iau totul cu mână și pun totul în gură. Prin urmare, este important să curățăm și să dezinfectăm în mod regulat jucăriile, în special jucăriile pe care le poate duce la gură. Mai ales în condițiile și situația actuală de pandemie, aceste măsuri trebuie respectate zilnic, pentru a evita unele urmări nu tocmai bune.

Jucăriile moi de textile - plușuri

Ursulețul de pluș a avut la cumpărare niște instrucțiuni de spălare, dar e puțin probabil să le mai găsești când ai nevoie de ele. Jucăria se spală cel mai bine dacă e pusă la spălat într-o husă de pernă la 30 de grade și să o lăsați să se usuce în aer liber. Jucăriile din pluș conțin și o mulțime de bacterii, mai ales dacă au o anumită vârstă de când stau prin preajmă. O altă soluție este să pui animalul de pluș în congelator peste noapte, ambalat într-o pungă de plastic, în felul acesta omorâm bacteriile, iar animalul de pluș este din nou „curat”.

Lego și jucăriile de plastic

Putem curăța Lego în două moduri. Colectați piesele Lego într-o husă de pernă și setați mașina de spălat la 40 de grade. Adăugați un pic de detergent și lăsați cuburile să se usuce la aer. De asemenea, puteți spăla Lego de mână. Umpleți o găleată cu apă, adăugați un capac de dezinfectant și aruncați blocurile de Lego în ea. Înmuiați o perioadă, clătiți și ați terminat.

Jucării din lemn

Calul balansoar, căruța cu blocuri, o numaratoare de modă veche: jucăriile din lemn au multe avantaje. Sunt durabile, nu se rup repede și rămân adesea frumoase timp îndelungat. Dar cum păstrăm curate jucăriile din lemn? Foarte simplu, doar cu o cârpă umedă și puțin săpun. Asta funcționează cel mai bine. Apoi uscați bine jucăriile cu un prosop curat.

Păpușile

Spălați păpușile ca și cum ați spăla un copil, cu săpun pentru copii și șampon pentru copii. Cel mai bine este să spălați hainele păpușii cu mâna, pentru a evita micșorarea hainelor în mașina de spălat.