Ce poți face și ce nu trebuie să faci dacă copilul are febră. 7 reguli de aur!

1. Febra se reduce doar dacă temperatura corpului este de 38,5 (subțiori). În cazul în care temperatura este mai mică de 38,5 urmăriți cu atenție copilul, însă nu vă grăbiți să o reduceți. Rețineți, febra denotă despre faptul, că organismul luptă cu infecția iar creșterea temperaturii este necesară pentru activitatea mult mai eficientă a mecanismelor de protecție.

2. Niciodată nu-i administrați copilului aspirină sau analgină.

3. Nici într-un caz nu îmbrăcați copilul prea gros. Aerul în odaie trebuie să fie răcoros și proaspăt. Copilașul are sistemul de termoreglare imatur, de aceea ajutați-l să se răcorească, și nu îl supraîncălziți.

4. Nu folosiți frecarea cu alcool sau oțet. Alcoolul și acidul acetic sunt adevărate substanțe toxice pentru copil.

5. Rețineți, că medicamentele încep să acționeze peste o jumătate de oră și chiar o oră. Nu așteptați, că temperatura va scade până la norma de 36.6. citiți cu atenție instrucțiunea, pentru a calcula doza și administrarea preparatului.

6. Nu aplicați obiecte reci către organismul fierbinte al copilului. Acesta poate provoca spasmul vaselor pielii.

7. Dacă temperatura este ridicată, iar pielea micuțului este palidă, membrele sunt reci, asta înseamnă că este vorba despre ”febra albă” și spasmul vascular. Chemați imediat ambulanța și frecați mânuțele și piciorușele copilașului, pentru ca să treacă spasmul. Excludeți toate metodele de răcire fizică (frecare, comprese reci, etc).