Să crești un copil, să fii responsabil pentru viața lui și să îi asiguri toate condițiile în așa fel încât să aibă un viitor strălucit, nu este tocmai cea mai simpla misiune. A fi mamă este echivalentul a 2.5 locuri de muncă cu normă întreagă, au concluzionat cercetătorii în primăvara acestui an. Un alt studiu vine să confirme acest lucru, relevând că mamele petrec aproape 100 de ore pe săptămână având grija de copiii lor. Cercetătorii spun că dacă meseria de mamă ar fi un job plătit, niciun angajator nu și-ar permite să ofere un salariu pe măsură.

Potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de mame care cresc copii de vârstă școlară (între 5 și 18 ani), mamele petrec aproape 100 de ore pe săptămână având grijă de copiii lor. Practic, munca unei mame depășește cu mult o săptămână de lucru de 40 de ore!

Într-o zi obișnuită, mamele spun că petrec 46 de minute pregătind mesele pentru copiii lor, 44 de minute spălând rufele și 29 de minute jucându-se cu copiii. Adaugă la acestea timpul petrecut că șofer, majoretă, meditator și terapeut și nu durează mult până când se adună mult mai multe ore decât un loc de muncă cu normă întreagă.

Cercetătorii spun că dacă jobul de mamă ar fi unul plătit, salariul ar trebui să fie de cel puțin șase cifre, de peste 100.000 de dolari. Și asta în ciuda faptului că 70% dintre mamele intervievate încă mai au un loc de muncă cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, în plus.