Din ce în ce mai mulți copii suferă de probleme emoționale pe care părinții nu le descoperă la timp. Dacă nu se intervine cu un tratament sau susținerea necesară, se poate ajunge la urmări nu tocmai bune pentru sănătatea copilului. Iată de ce este foarte important ca părinții să urmărească în dinamică greutarea copilului, pentru că astfel pot fi observate eventuale semnale de alarmă pe care le poate da organismul celui mic.

”Unul din lucrurile care chiar poate fi făcut, și noi la spital am dezvoltat o aplicație, ar fi să se uite la copil, să îl pună pe cântar. Unul dintre primele semne ale unui dezechilibru emoțional este cel ponderal. Cred că sedentarismul, statul în fața ecranelor, mâncatul compulsiv ar putea fi sesizate și de părinți.

Aș recomanda părinților care au copii care au suferit variații de greutate, în plus sau în minus, să se adreseze medicului. Uneori acestea ascund sub ele suferințe ale sufletului”, a spus dr. Mihai Craiu, medic primar. Declarația specialistului a fost făcută în cadru dezbaterii „Tulburări psihoemoționale la copii în contextul pandemiei” organizată online de Salvați Copiii.   

În tabelul de mai jos găsești niște valori generale după care te poți ghida, însă acestea pot depinde de înălțimea copilului tău, de metabolismul lui sau alți factori. Pentru a te asigura că dezvoltarea copilului tău se află între parametrii recomandați este important să îi supraveghezi nutriția și activitatea fizică și să îl obișnuiești cu un stil de viață echilibrat. Dacă ai întrebări, poți oricând discuta aceste valori împreună cu pediatrul. 

mamaplus