mamaplus

O mamă și-a donat laptele matern: ”Dacă n-am salvat viața copilului meu, măcar să-i salvez pe alții”

-
//
27.11.2019

O femeie din SUA îşi donează laptele matern pentru copiii născuţi prematur, după ce bebeluşul ei a murit în maternitate, la numai trei ore de la naştere. Sierra Strangfeld din Wisconsin era însărcinată în 20 de săptămâni când copilul ei nenăscut a fost diagnosticat cu trisomia 18.

Malformaţia cromozomială deformează părţi ale corpului şi ale organelor bebeluşului. Prin urmare, un nou născut cu o asemenea malformaţie trăieşte, de regulă, mai puțin de 24 de ore. Totuşi, femeia nu a vrut să-l avorteze. L-a născut, l-a ţinut în braţe şi după trei ore, bebeluşul a murit.

Femeia a dorit să facă un act de caritate pentru bebeluşii născuţi prematur şi a petrecut 63 de zile pentru a-şi extrage laptele matern şi pentru a-l dona.

Sierra mai are o fetiță, pe care nu a putut să o alăpteze şi era extrem de fericită când se gândea că va avea această şansă atunci când se va naşte băieţelul. Dar, când sarcina ajunsese la 20 de săptămâni, femeia a aflat o veste cumplită: copilul suferea de sindromul trisomia 18.

„Nu s-a pus problema unui avort. Am vrut să facem cunoştinţă cu nepreţuitul nostru dar de la Dumnezeu şi să-l tratăm ca pe un bebeluş cu care am fost binecuvântaţi”, a povestit femeia.

Copiii cu trisomia 18 sau sindromul Edwards au trei copii ale cromozomului 18, în loc de două copii, aşa cum este normal. Acest cromozom în plus este letal pentru majoritatea copiilor născuţi cu acest sindrom.