mamaplus

Cum hrănești cu ușurință doi bebeluși gemeni, în același timp, cu biberonul

-
//
11.10.2019

Dacă ești mămica unor bebeluși gemeni mâncăcioși, ai aflat probabil deja că atunci când micuților le este foame, lucrurile se pot complica peste măsură. Pentru a nu te simți copleșită atunci când puii tăi își doresc să mănânce, îți sărim în ajutor cu câteva sfaturi menite să te ajute să reușești, fără prea mari bătăi de cap, să îi hrănești pe cei mici cu biberonul, în același timp.

Pregătește dinainte biberoanele

Vei folosi, probabil, în jur de 12-16 biberoane pe zi, așa că vei salva destul de mult timp dacă le pregătești cu o noapte înainte. Treaba ta va fi cu mult simplificată dacă ai la dispoziție un încălzitor pentru biberoane – astfel, dacă unul dintre bebeluși începe să plângă, vei fi gata să îl hrănești.

Instalează strategic scoicile sau leagănele bebelușilor

Așază scoicile/leagănele micuților tăi unul lângă celălalt, în locul în care plănuiești să îi hrănești. Când vine momentul mesei, tot ce trebuie să faci este să îi așezi la locul lor, să prinzi centurile de siguranță și să aduci biberoanele deja pregătite.

Folosește o pernă dublă pentru alăptat

Pernele pentru alăptat pot fi foarte utile nu doar în cazul alăptării, ci și în cazul hrănirii simultane a bebelușilor cu biberonul. Îț poți prinde perna în jurul abdomenului, în timp ce bebelușii pot fi așezați pe o parte și pe alta a pernei. Este foarte important însă să te asiguri că cei mici nu stau întinși pe spate, ci au o poziție înclinată.

Fii pregătită să execuți simultan mai multe sarcini

Cea mai eficientă metodă de a hrăni doi bebeluși simultan este, ei bine, să-i hrănești în același timp, ținând în fiecare mână câte un biberon. Dacă simți, la un moment dat, că brațele ți-au obosit, îți poți sprijini coatele pe o pernă.

Nu uita să îi ajuți să eructeze

Îți va fi aproape imposibil să îți ajuți bebelușii să eructeze simultan. De aceea, va trebui ca unul dintre cei mici să-și aștepte rândul.

Încurajează-i să se hrănească singuri

Este adevărat că nu te poți aștepta ca un nou-născut să se hrănească singur, însă odată ce micuții tăi mai cresc, îi poți îndruma să țină singurei biberonul. Chiar dacă ți se pare o misiune imposibilă, ai răbdare! Eventual, prichindeii tăi vor învăța.

Sursa