Gâtul și decolteul trădează sunt primele care trădează vârsta înaintată. Când aplici o cremă hidratantă sau un tratament pentru ten, nu uita de aceste zone!

Cum îți păstrezi tinerețea gâtului și a decolteului

Eviți expunerea prelungită la soare

Oricât de mult ți-ar plăcea să ai pielea bronzată,obiceiul de a sta la soare ore în șir îți afectează pielea,îmbătrânind-o și ridând-o. Folosește loțiune cu zinc și factor de protecție 30 sau chiar mai mare,pentru a bloca radiațiile ultraviolete (UVA și UVB).

Masaj cu ulei vegetal

Uleiul de măsline,cel de mușețel,eucalipt,migdale ori nucă de cocos întinerește pielea gâtului și a decolteului și previne ridurile. Masează ușor aceste zone. E important și modul în care masezi. Mișcărie trebuie să fie pe verticală,de la baza gâtului în sus,nicidecum circulare sau de sus în jos.

Extrapont!

Un masaj de 10-15 minute,de 1-2 ori pe săptămână,este de ajuns pentru regiunea gâtului,mai mult putând să dăuneze pielii.

Un plus de vitamina C

Combină loțiunea de corp au crema hidratantă cu factor de protecție solară cu un supliment pe bază de vitamina C ori cu o alimentație bazată pe fructe și legume care au din abundență acest element nutritiv (ardei,grași,pătrunjel,citrice,legume și fructe verzi,cireșe,piersici,caise,căpșune,zmeură,fructe de pădure). În acest fel,previi îmbătrânirea prematură a pielii și înăsprirea ei.

Aplică un tratament

Măștile și tratamentele naturiste pentru gât și decolteusunt moduri simple de a le păstra tinerețea și frumusețea. Merele,bananele,avocado sunt excelente pentru piele. Iată o rețetă pe care o pioți folosi de două ori pe săptămână:pisează bine cu furculița o banană de mărime medie,combin-o cu puțin ulei de măsline și întinde-o pe gât și decolteu. După 15 minute îndepărteaz-o cu apă călduță.

Mască făcută din ou și miere

Un alt tratament pentru întinerirea zonei gâtului și prevenirea ridurilor este cel pe bază de ou. Bate o spumă din albuș din ou și adaugă miere în stare lichidă până obții o compoziție pe care o poți întinde pe piele. După aplicarea ei,așteaptă 15 minute să acționeze,apoi,cu apă caldă,curăță cu grijă gâtul.

Cuburile de gheață închid porii

Contra acneei și a porilor deschiși este eficient masajul cu cuburi de gheață. Ușor de aplicat vara,acest remediu este și foarte simplu. Poartă un cub de gheață pe suprafața pielii până când se topește. Este o soluție utilă și pentru tenul acneic,dar numai dacă aplici gheața în stadiul incipient al formării unei acnee,urmând ca răcorirea zonei să stopeze evoluția ei.

Sursa: www.clickpentrufemei.ro