Pielea iritată din zona inghinală este foarte sensibilă, cu atât mai mult vara, când transpiri foarte mult. Dacă vrei să arăți perfect, ai grijă de pielea iritată și folosește remedii naturale pentru a preveni foliculita și infecțiile.

Pielea iritată după depilarea inghinală te ustură, se umflă, se înroșește și are un aspect neplăcut. Chiar dacă faci un duș răcoritor imediat după depilare, există riscul să apară foliculita, acele puncte roșii inestetice și dureroase, pe care nu ai vrea să le vadă nimeni.

Sfaturi utile să previi iritațiile înainte de depilarea inghinală

Exfoliază pielea cu o seară înainte

Fă un duș fierbinte și exfoliază pielea în zona inghinală cu o seară înainte de epilare sau câteva ore înainte. Poți folosi un gel de duș exfoliant sau pur și simplu un amestec de gel de duș cu o linguriță de mălai.

Hidratează pielea cu o cremă grasă

Imediat după exfoliere, hidratează pielea folosind o cremă grasă cu gălbenele și ceară de albine. Crema trebuie aplicată cu o seară înainte pentru a menține pielea catifelată și moale.

Spală bine pielea cu apă și săpun

Cu câteva minute înainte de depilare, fă un duș și curăță bine pielea cu apă și săpun sau gel de duș. Trebuie să îndepărtezi grăsimea specifică pielii și microbii care inevitabil se găsesc oricum la suprafața pielii, oricât de curate am fi.

Dezinfectează pielea înainte de depilare

Fie că te depilezi singură acasă în zona inghinală, cu ceară sau cu un epilator, fie că mergi la un salon specializat, ai grijă să dezinfectezi pielea în prealabil cu un gel dezinfectant sau cu puțin alcool medicinal care se evaporă rapid.

Aplică spumă de ras, dacă folosești lama

În cazul în care folosești lama de ras, o soluție mai comodă și mai puțin dureroasă, ai grijă să folosești spumă de ras sau un gel special conceput pentru zone sensibile. Lama taie firele de păr, dar răzuiește pielea și lasă microabraziuni care se pot înroși imediat după depilare.

Folosește comprese reci

Dacă te epilezi cu un aparat de epilat, cu penseta sau cu ceara, este bine să folosești comprese cât mai reci pentru a suporta mai ușor durerea.

Remedii naturale pentru pielea iritată după depilare

mamaplus

Apa termală

Imediat după depilare, indiferent prin ce metodă ai ales să îndepărtezi părul inghinal, pulverizează apă termală ținută la frigider. Așteaptă câteva minute și repetă tratamentul cu apă termală. Aceasta are proprietatea de a calma pielea iritată și ajută porii deschiși și iritați să se închidă mai repede.

Gel cu aloe vera

După o oră sau două în care apa termală a calmat pielea, este recomandat să folosești gel de aloe vera natural, fără adaos de parfum sau conservanți. Aloe vera calmează iritația, face pielea mai fină și o ajută să repare microfisurile și abraziunile apărute după depilare.

Pliculețe congelate cu ceai verde

Dacă știi că ai o piele foarte sensibilă și te ustură multă vreme după depilare, folosește pliculețe de ceai congelate. Pregătește din timp pliculețele, pune-le la înmuiat 10 minute în apă rece, lasă-le să se scurgă de apă 20 de minute, apoi pune-le într-o pungă de plastic la congelator. Pune tifon curat pe pielea iritată și apoi două, trei pliculețe congelate cu ceai verde. Acestea vor atenua usturimea și vor calma pielea iritată.

Cremă cu cortizon

În cazul în care îți dă sângele după depilare și știi că vei avea o iritație puternică, este bine să folosești creme de la farmacie care vindecă pielea rănită. După ce speli bine zona cu apă termală rece, așteaptă o jumătate de oră apoi folosește o cremă cu cortizon recomandată de farmacist.

Pastă din aspirină

Zdrobește câteva pastile de aspirină, înmoaie cu apă pentru a obține o pastă fină și aplică pe pielea iritată. Aspirina are efect calmant și reduce roșeața după câteva ore.

Ce să nu faci niciodată după depilarea inghinală

- Nu folosi niciodată alcool medicinal sau alte produse pe bază de alcool!

- Nu pune cubulețe de gheață direct pe pielea iritată!

- Nu folosi creme cu parfum și ingrediente sintetice!

- Nu folosi creme pe bază de retinol.