Diabetul zaharat este o boală foarte răspândită în lume. Între cauzele de deces, diabetul ocupă locul III după bolile cardiovasculare şi cancer.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 120 493 de persoane cu diabet, dintre care 17 835 de persoane cu diabet de tip 1 și 2, care necesită terapie cu insulină.

În realitate numărul diabeticilor este mult mai mare deoarece, pe de o parte, adresabilitatea populației este foarte mică, iar pe de altă parte, nivelul normal al zahărului în sânge (glicemia) nu reflectă situația obiectivă a metabolismului.

Deseori, mai cu seamă în diabetul de tip II, există o perioadă îndelungată de evoluție a bolii (de la 2-3 ani până la 8-10 ani), pe parcursul căreia nivelul glicemiei este la limita de sus a normei.

Această perioadă se numește diabet ascuns sau prediabet: omul se simte bine, nu are simptome, nu merge la medic, însă în organismal lui au loc schimbări ireversibile, care mai târziu se manifestă clinic (este afectată vederea, funcția rinichilor, a inimii, apare hipertensiunea arterială „piciorul diabetic” și alte complicații grave).

Medicina modernă dispune de teste specifice pentru depistarea modificărilor metabolice încă la etapa de prediabet, ce permite aplicarea măsurilor de prevenire și corijare a situației până la dezvoltarea bolii sau a complicațiilor ei.

Aceste teste specifice și foarte sensibile sunt:

Laboratorul medical SYNEVO a pregătit o ofertă specială: -30% la efectuarea testelor pentru a evalua riscurile de dezvoltare a diabetului zaharat.

Promoția este valabilă în perioada 14.11.2020 - 31.12.2020 în toate centrele de recoltare Synevo Moldova.

Synevo este principalul furnizor de servicii în diagnostic de laborator în Moldova și oferă peste 2000 de tipuri de analize uzuale și avansate în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. 

Laboratorul Central Synevo Chisinau

Adresa: Chisinau, str. Nicolae Testemitanu, 37
Telefoane

022 856 990
022 856 991
022 856 992

060 592 224

Sitewww.synevo.md