Alergie la sex – da, se poate! Chiar dacă ne este destul de greu să credem, oricine poate dezvolta o astfel de alergie, mai ales după o perioadă mai lungă de abstinență sexuală.

Potrivit specialiștilor, alergia apare atunci când organismul femeii intră în contact cu sperma. Chiar dacă „alergia la sex” sună ca și cum femeia nu și-ar mai dori să aibă contact sexual cu partenerul, în realitate aceasta se dezvoltă la contactul cu lichidul seminal al bărbatului.

Din punct de vedere medical, afecțiunea se prezintă ca o sensibilitate la lichidul seminal ejaculat de către bărbat în timpul actului sexual. Cu toate acestea, este posibil ca femeia să nu dezvolte alergii la lichidul seminal al altui partener.

Studiile efectuate în acest domeniu au fost menite să evidențieze care sunt cauzele unei astfel de alergii. S-a demonstrat astfel ca:

  • Abstinența sexuală;
  • Nașterea;
  • Ultimele săptămâni de sarcină;
  • Schimbarea partenerului sexual.

Alergia va putea fi tratata cu foarte mare atenție și perseverență din partea pacientei. Atunci când femeia care dezvoltă acest gen de alergie își dorește un copil cu partenerul respectiv este indicat ca aceasta să meargă la o clinică specializată, capabilă să separe lichidul seminal de spermatozoizi și, în acest fel, să fie inseminată artificial.

De altfel, medicii pot dispune efectuarea unor injecții cu proteina recoltată din sperma partenerului sexual stabil, în acest mod eliminându-se alergia ce apare în timpul contactului sexual.