Stresul, produsele cosmetice, alimetația neechilibrată, praful, razele UV sunt doar câțiva dintre factorii care îți afectează pielea zilnic. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă foarte multe femei în această perioadă a anului este pielea uscată sau deshidratată.

Pentru a soluționa această problemă trebuie, în primul rând, să ai grijă de alimentația ta. Să mănânci mai multe fructe și legume și să bei apă, cât mai multă apă, pentru că frumusețea vine din interior. Suplimentar, poți încerca niște măști din ingrediente supă la sută naturale, care te vor ajuta să ai un ten moale și catifelat.

Masca din avocado, lămâie și ulei de cânepă

Pentru această mască, vei avea nevoie de pulpa de la un avocado, zeama de la o jumătate de lămâie și o lingură d eulei de cânepă. Uleiul din avocado este capabil să pătrundă adânc în profunzimea pielii, făcând-o moale și receptivă la hidratare, iar proprietățile sale umectante sporesc capacitatea pielii de a absorbi și păstra umiditatea. Lămâia împiedică oxidarea pulpei de avocado în timpul tratamentului, dar ajută și la exfolierea pielii – acidul citric dizolvă celulele moarte.  Cât despre uleiul de semințe de cânepă, acesta este o sursa bogata de nutrienți, fibre și proteine, dar și acizi grași Omega-3 și Omega-6, furnizând pielii extra-hidratare și protecție. Lasă amestecul pe față timp de 15 minute, clătește-te cu apă călduță, apoi rece, pentru a închide porii.

Masca din lapte, banană și aloe vera

Amestecă o ceașcă de lapte cu o jumătate de banană coaptă și o linguriță de pulpă de aloe. Acidul lactic face minuni în îndepărtarea celulelor moarte/pielii uscate, însă laptele (nedegresat) are efecte uimitoare și în materie de hidratare. Bananele sunt bogate în potasiu și proteine, având și un efect calmant, iar aloe vera hidratează în profunzime și grăbește vindecarea eventualelor imperfecțiuni. 

Masca din iaurt grecesc, miere și turmeric

Această mască, preparată din 100 g iaurt grecesc, o lingură de miere și o jumătate de linguriță de pulbere de turmeric/curcumă, rezolvă mai mult probleme deodată. Curcuma este un antiinflamator puternic și poate ajuta la reducerea roșeții și iritației pielii, în timp ce mierea acționează ca un agent anti-microbian pentru a ajuta la prevenirea acneei. Deloc de neglijat, iaurtul grecesc care proprietăți intens hidratante. Aplică amestecul pe fața curățată în prealabil, apoi clătește-te cu apă călduță și aplică un ulei facial.

Tu cu ce alte măști te alinți?

Citește și: Kinetoterapeutul Mariana Sotnic - despre displazia de șold la bebeluși: „Poate duce la apariția unor deformări permanente”

Citește și: E ok să verifici telefonul partenerului? Olga Manciu: „Evident că ne cam scarpină mâinile să vedem ce ascunde...”