mamaplus

Un copil de 7 ani plutea fără semne de viață pe apele Nistrului. A plecat de acasă fără a fi observat

-
//
04.09.2023

Un băiețel de 7 ani a fost la un pas de tragedie. Acesta a plecat de acasă și a fost găsit de un cuplu la câțiva metri distanță de malul râului Nistru, în adâncul apelor. Totul s-a întâmplat pe 3 septembrie, în apropierea localității Grigoriopol din regiunea transnistreană.

mamaplus

Potrivit presei din regiune, preluată de TV8, micuțul nu prezenta semne de viață. Bărbatul de 47 de ani și femeia de 46 de ani nu au stat pe gânduri și s-a aruncat în apă. Ei au reușit să aducă copilul la mal. 

Un miracol a fost când și-au dat seama că micuțul era în viață, dar foarte speriat. Au apelat imediat serviciul de ambulanță și au anunțat poliția.

Conform anchetatorilor, băiețelul de 7 ani se mutase recent cu familia în sat și, fără știrea adulților, s-a aventurat să exploreze zona, ajungând pe malul Nistrului.

La momentul dispariției sale, mama sa lucra în grădină, iar de el avea grijă străbunica în vârstă de 79 de ani. Femeia în vârstă s-a distras pentru doar câteva momente. Când a constatat că nepotul ei nu mai era în curte, a alertat mama copilului. 

Femeia a căutat disperată fiul în tot satul, cu bicicleta, dar fără succes. A auzit sirena ambulanței, s-a îndreptat spre sunet și l-a văzut pe fiul ei primind ajutor pe malul râului.

În acest context, părinții sunt îndemnați să nu-și lase copiii nesupravegheați.