mamaplus

Un Centru pentru victimele violenței, inaugurat la Ungheni

-
//
31.01.2024

La Ungheni a fost deschis un adăpost pentru supraviețuitoarele violenței în bază de gen, unde victimele vor beneficia de cazare și asistență.

mamaplus

Clădirea în care se află adăpostul a fost renovată și dotată în cadrul unui proiect finanțat de Guvernul Japoniei prin Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), transmite Știri.md.

Centrul regional de la Ungheni are o capacitate de șase camere, 18 paturi și oferă cazare de până la jumătate de an, iar în cazuri excepționale - până la un an.

Găzduirea este doar un element al serviciilor multidimensionale prestate, împreună cu asistența juridică și socială, consilierea psihologică și vocațională, educația financiară, digitală și pentru însușirea deprinderilor de viață independentă. Estimativ, de serviciile Centrului regional vor beneficia anual peste 150 de persoane, dintre care 35 vor fi și cazate.

Bugetul alocat, în valoare de aproximativ 60.000 de dolari, a permis transformarea clădirii unui Centru comunitar într-un adăpost. Spațiul a fost renovat și restructurat, astfel încât acesta să corespundă standardelor de calitate și să fie accesibil pentru persoanele cu dizabilități. Echipa Centrului a fost instruită pentru a oferi servicii calitative supraviețuitoarelor violenței în bază de gen și altor beneficiare.