mamaplus

Șoferul care a tamponat doi cicliști, la Stăuceni, a fost condamnat! Câți ani va petrece după gratii

-
//
20.07.2023

Șoferul de 48 de ani, care în februarie a tamponat doi cicliști minori, iar unul dintre ei, campionul la ciclism Valerian Railean a decedat, și-a primit sentința. Bărbatul a fost condamnat la 6 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, scrie realitatea.md.

mamaplus

Bărbatul trebuie să achite prejudicii, iar totodată a fost privat și de dreptul de a mai conduce mijloace de transport.

„S-a decis admiterea parțială a acțiunii civile înaintate cu încasarea din contul inculpatului în beneficiul reclamanților a sumei de 1,5 milioane de lei cu titlu de prejudiciu moral. Permisul de conducere pe numele inculpatului se va transmite Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței”, se arată în nota informativă a PG.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că impactul fatal a avut loc pe data de 21 februarie, lângă Stăuceni, când un șofer a decis să efectueze o manevră de depăşire cu un Opel Tigra, pe dreapta, tamponând doi cicliști minori care se deplasau regulamentar și echipaţi corespunzător. Ambii au fost transportați la spital, însă trei zile mai târziu, unul dintre ei, Valerian, s-a stins din viață.