mamaplus

Scandalul grupelor cu program prelungit continuă. Ce afirmă Andrei Pavaloi

-
//
26.03.2024

Șeful adjunct al Direcției Educație a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, anunță că părinții vor suporta costuri aproape duble față de cele propuse de Primăria Chișinău, după ce Ministerul Educației și Cercetării a aprobat o nouă metodologie de finanțare a grupelor cu program prelungit.

mamaplus

Anunțul a fost făcut pe 25 martie, în cadrul ședinței operative, transmite Știri.md.

Mai mult, oficialul a remarcat că „Guvernul a respins modificarea legii pentru ca la nivel de țară să fie finanțate grupele în toate localitățile”.

„Astfel:

1. Chișinăul niciodată nu a sistat activitatea grupelor cu program prelungit, lucru care rezultă din ordinele emise în acest sens.

2. Mecanismul respectiv a fost elaborat de Chișinău încă la începutul lunii ianuarie, dar a fost anulat de Guvern, după copiat în mare parte și prezentat ca documentul Guvernului. Acțiunea vine cu o intârziere de două luni, timp în care elevii și părinții care au copii de clasa I-IV, au fost nevoiți să se descurce pe cont propriu.

3. Guvernul a respins modificarea legii pentru ca la nivel de țară să fie finanțate grupele în toate localitățile. 

4. Nici într-o localitate din țară nu sunt grupe finanțe sau cofinanțate, doar în Chișinău a fost acest lucru în ultimii trei ani.

5. Primăria Chișinău în continuare va asigura finanțarea pentru cei peste 6.000 de copii din familiile social vulnerabile, ceea ce nu este inclus în regulamentul MEC”, a scris Andrei Pavaloi pe rețelele de socializare.