mamaplus

Scandal de proporții. O profesoară impune elevii să-și pălmuiască colegul

-
//
29.08.2023

O profesoară din India este anchetată de poliție după ce apariția unui videoclip în care aceasta încurajează elevii să-și pălmuiască un coleg de clasă, care este musulman, relatează CNN.

mamaplus

Imaginile video care au surprins incidentul, care a avut loc în districtul Muzaffarnagar din nordul statului Uttar Pradesh, îl arată pe băiat, care are șapte ani, stând cu frică în fața colegilor săi, în timp ce profesoara le spune elevilor să-l lovească, transmite realitate.md.

Băiatul plânge în timp ce colegii săi îl plesnesc pe rând, în timp ce profesoara este auzită spunându-le elevilor să facă acest lucru „cum trebuie”.

„De ce nu-l loviţi mai tare?”, întreabă ea, în această înregistrare, în timp ce copilul stă în faţa clasei, iar colegii lui se apropie de el unul câte unul pentru a-l pălmui.

O primă procedură în cadrul unei anchete a poliţiei a fost deschisă, în urma unui val de furie pe reţele de socializare. Un magistrat din districtul Muzaffarnagar a anunţat că departamentul educaţiei urmează să ia măsuri împotriva şcolii.

India Today scrie că şcoala a fost închisă şi că urmează să se ia măsuri împotriva coducerii şcolii. Învăţătoarea a încercat să se apere stângaci, în altă înregistrare video, în care spune că, deoarece are deficienţe, nu se putea duce să lovească ea însăşi copilul şi le-a cerut altor copii să o facă.

Un comisar de poliție din Muzaffarnagar, Satyanarayan Prajapat, menționează că profesoara le-a spus elevilor să-l lovească pe băiat „pentru că nu-și amintea tabla înmulțirii”.

Profesoara a făcut referire și la religia băiatului, potrivit Prajapat.

„Profesoara a declarat: „Când mamele elevilor mahomedani (una care urmează islamul) nu acordă atenție studiilor copiilor lor, performanța lor este distrusă”, potrivit polițistului.

Polițiștii au înregistrat un dosar împotriva profesoarei și o anchetă este în desfășurare. Profesoara nu a fost acuzat oficial.

Tatăl copilului bătut a declarat presei că îşi retrage fiul de la această şcoală.

„Nu-mi voi mai trimite coplilul la această şcoală, iar ei îmi vor da înapoi banii pe care i-am plătit”, dă el asigurări.