mamaplus

Șapte lucruri pe care părinții bogați nu le cumpără niciodată pentru copiii lor

-
//
01.02.2024

Contrar a ceea ce multă lume crede, părinții bogați nu sunt neapărat cheltuitori când vine vorba de copiii lor. Mulți sunt extraordinar de atenți la modul în care își cheltuiesc banii, alegând obiecte și experiențe de calitate pentru ei și copiii lor, potrivit GOBankingRates.

mamaplus

Doi experți au explicat pentru sursa citată pe ce nu-și risipesc banii oamenii bogați atunci când vine vorba de copiii lor. Iată șapte lucruri pe care mulți nu le cumpără aproape niciodată, transmite adevarul.ro.

Gadgeturi la modă

Deși le-ar fi ușor să cedezi presiunii de a cumpăra cele mai noi gadgeturi pentru copiii lor, părinții bogați și cu conștiință financiară aleg o altă cale, a explicat Aleksey Krylov, director financiar, analist financiar și director general la FTERA Advisors.

„Ei își încurajează copiii să aprecieze și să aibă grijă de gadgeturile pe care le au, insuflându-le un sentiment de valoare și responsabilitate", spune specialistul.

Jucării pentru piața de masă

„În timp ce supereroii din plastic și păpușile la modă ar putea umple culoarele magazinelor de jucării, unii părinți înstăriți întorc spatele jucăriilor de unică folosință produse în masă", a explicat True Tamplin, fondator al Finance Strategists, explicând că aceștia optează pentru piese de calitate, realizate din materiale naturale, jocuri educative, care stârnesc curiozitatea și gândirea critică și jucării care încurajează creativitatea și imaginația.

Divertisment comercializat

„Maratonul parcurilor tematice, nopțile nesfârșite de film și accesul constant la cele mai noi jocuri video pot părea un vis devenit realitate pentru orice copil. Dar unele familii bogate optează pentru un alt tip de distracție (...) încurajând aventurile în aer liber, promovând activitățile creative și cultivând dragostea pentru lectură și explorare", explică Tamplin.

Articolele de unică folosință

Unele familii înstărite fac un efort conștient pentru a-și reduce amprenta asupra mediului și pentru a-și învăța copiii despre sustenabilitate și spun nu plasticului de unică folosință, optând pentru sticle de apă și cutii de prânz reutilizabile, fabricarea propriilor soluții de curățare sau refolosirea hainelor vechi.

Junk Food

Familiile bogate prioritizează obiceiurile alimentare sănătoase, ținându-și copiii departe de Junk Food, concentrându-se pe mesele gătite în casă, cu ingrediente proaspete, învățându-și copiii despre nutriție și diete echilibrate. 

Abonamente

„Clasa de mijloc ar putea ceda la farmecul pachetelor de abonament pentru copiii lor, de la jucării la gustări. Cu toate acestea, cei bogați și isteți din punct de vedere financiar văd în acestea cheltuieli inutile", a declarat Aleksey Krylov.

Evenimente extravagante pentru copii

Poate părea paradoxal, dar mulți părinți bogați optează pentru experiențe semnificative în locul unor manifestări ostentative.