Salma Hayek: Harvey Weinstein m-a hărțuit în timpul filmărilor

Salma Hayek: Harvey Weinstein m-a hărțuit în timpul filmărilor

-
//
14.12.2017

Salma Hayek a amânat pe cât posibil să vorbească despre experiența ei cu Harvey Weinstein, și a refuzat să răspundă întrebărilor reporterilor despre o perioadă tulbure din cariera ei. Totuși, actrița a decis să rupă tăcerea, și a povestit cum a fost hărțuită de producător în cadrul unui articol intitulat „Harvey Weinstein este și monstrul meu” publicat pe site-ul New York Times.

Salma Hayek: Harvey Weinstein m-a hărțuit în timpul filmărilor

Salma Hayek se afla la începutul carierei sale de actriță, când Harvey Weinstein i-a oferit șansa de a lucra cu el pentru filmul „Frida”, un rol la care actrița visa de mult timp. „Nu îmi păsa de bani; eram extrem de entuziasmată să lucrez cu el și acea companie. În naivitatea mea, credeam că mi s-a împlinit visul. Validase ultimii 14 ani din viața mea. Își asumase un risc cu mine – eu care eram un nimeni. A spus da”, a povestit actrița.

„Nu aveam să știu atunci că urma să vină rândul meu să spun nu. Nu la a-i deschide ușa (lui Harvey Weinstein, n.r.) la orice oră din noapte, trecând de la un hotel la altul, de la o locație la alta, unde avea să apară neașteptat, inclusiv la una dintre locațiile la care filmam un film în care el nu era implicat”, a mai relatat Salma Hayek.

„Urma să-i spun nu la a face un duș cu el. Nu la a-l lăsa să mă privească în timp ce fac duș. Nu la a-l lăsa să îmi facă un masaj. Nu la a lăsa un prieten de-ai lui să îmi facă un masaj în timp ce era dezbrăcat. Nu la a-l lăsa să îmi facă sex oral. Nu la a mă dezbrăca alături de o altă femeie. Nu, nu, nu, nu, nu…”

Actrița a povestit cum refuzurile ei îl înnebuneau pe Harvey: „Și cu fiecare refuz venea furia machiavelică a lui Harvey. Nu cred că ura nimic mai mult decât cuvântul «nu». Absurditatea cerințelor lui a trecut de la a primi un telefon furios în mijlocul nopții, la a-mi cere să-mi concediez agentul pentru o ceartă pe care o avea cu el despre un film diferit, cu un client diferit, până la a mă scoate cu forța, la propriu, de la gala Festivalului de film de la Veneția (…) pentru a putea sta cu el la petrecerea lui privată, și cu câteva femei despre care credeam că erau modele dar care am aflat mai târziu că erau prostituate de lux.”

Mai mult decât atât, Salma a dezvăluit că producătorul a amenințat-o cu moartea: „Tacticile lui de persuasiune au trecut de la a mă linguși la acea dată când, într-un atac de furie, mi-a spus ceva terifiant: «Te voi ucide, să nu crezi că nu pot».”

Refuzurile Salmei l-au făcut pe Weinstein să treacă la șantaj, iar cu fiecare dată când aceasta îi spunea „nu”, el o amenința că va opri producția filmului „Frida”. Motivul? Clasica monosprânceană tipică artistei nu o punea într-o lumină bună pe Salma, astfel că actrița nu era suficient de sexy în opinia producătorului: „Singurul lucru pe care îl observase era acela că nu eram sexy în film. M-a făcut să mă îndoiesc de mine ca actriță, însă nu a reușit niciodată să mă convingă că filmul nu merita făcut. Mi-a oferit o opțiune pentru a continua producția lui. Avea să mă lase să termin filmul dacă acceptam să fac o scenă de sex cu o altă femeie. Și mi-a cerut atunci să apar în fața camerei complet dezbrăcată.”

Abuzurile lui Harvey nu s-au oprit decât după terminarea filmului, care deși i-a adus două premii Oscar, nu l-a mulțumit niciodată. Mai mult decât atât, producătorul nu i-a mai oferit niciun alt rol principal Salmei Hayek.

Sursa: glamour.ro