mamaplus

Primăria Chișinău, pregătită în cazul unor noi situații epidemiologice

-
//
18.01.2024

Vladimir Bolocan, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, informează că numărul cazurilor de COVID-19 înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău a crescut cu circa 30% pe parcursul ultimei săptămâni. Totuși, nu există nicio îngrijorare cu privire la înrăutățirea situației epidemiologice, deoarece în prezent majoritatea cazurilor au forme ușoare și medii.

mamaplus

„Suntem mai pregătiți decât în primăvara anului 2020, atunci când a apărut primul caz de COVID. La momentul actual avem și protocoale de activare a secțiilor aprobate, precum și secții amenajate, ceea ce de fapt ne-a permis să activăm acea secție din cadrul Institutului de Ftiziopneumologie cu 50 de paturi, care a fost ocupată de maximum 25-26 de pacienți”, a adăugat Vladimir Bolocan, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, dacă situația epidemiologică cu privire la îmbolnăvirea cu coronavirus se va înrăutăți, Primăria municipiului Chișinău este pregătită să acționeze conform protocoalelor, pentru a asigura sănătatea și siguranța oamenilor, a precizat Vladimir Bolocan.