mamaplus

Povestea Deliei, îngerul ce a dăruit viață: Părinții i-au donat organele

-
//
17.04.2023

Misiunea ei, pe această lume, a fost să salveze alte vieți și să dăruiască speranță. Asta crede o femeie din Capitală despre fetița ei care, fiind în comă cerebrală, a donat trei organe vitale pentru alte trei copile.

mamaplus

Este un caz cunoscut opiniei publice, ce s-a produs în anul 2015. Delia Berari s-a născut cu grave probleme de sănătate, din cauza unei hipoxii intrauterine. A trăit trei ani și patru luni, luptând în fiecare zi pentru viața sa, transmite TV8.

Dar, când se întorcea cu familia de la un tratament din Italia, pe drum i s-a făcut rău și a intrat în comă. Părinții ei au luat cea mai dificilă decizie din viață: cea de a dona organele Deliei altor copii care aveau mare nevoie de ele. De-a lungul anilor, între părinții Deliei și familiile fetițelor salvate s-a format o legătură strânsă pe viață. 

Delia a fost un copil mult așteptat. Părinții ei, care aveau un băiat mai mare, au încercat timp de 12 ani să conceapă încă un copil. Vestea că va fi fetiță a fost întâmpinată cu mult entuziasm. Deși sarcina a decurs normal, nașterea, ce a avut loc la un spital privat, a fost un proces cu multe probleme.

Dosarul, pornit de procurori, pe acest caz și acum se rejudecă la Curtea de Apel Chișinău. Din cauza unei hipoxii intrauterine, fetița s-a născut cu leziuni cerebrale, ceea ce i-a afectat mai multe funcții cognitive. 

Copilăria Deliei, deși a fost scurtă, a fost marcată și de multă suferință. Crizele îi puneau în fiecare zi viața în pericol. Fetița a rezistat trei ani și patru luni. 

A fost internată la cel mai apropiat spital, dar deja intrase în comă cerebrală. Acolo, părinții ei au luat cea mai grea decizie din viața lor: cea de a dona organele Deliei altor copii care aveau mare nevoie de asta. 

Medicii au prelevat rinichii și ficatul, care au ajuns la trei fetițe din România cu vârste apropiate de mica donatoare. 

Familiile fetițelor care au fost salvate sunt recunoscătoare soților Berari. 

Întregul articol - pe TV8.