mamaplus

Oamenii de știință descoperă primele antibiotice noi în 60 de ani, folosind Inteligența Artificială

-
//
02.01.2024

Noua clasă de antibiotice pentru bacteriile rezistente la medicamente a fost descoperită folosind A.I. În acest caz, cercetătorii s-au concentrat pe Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA). Infecțiile cu MRSA pot varia de la infecții ușoare ale pielii până la afecțiuni mai severe și care pot pune viața în pericol.

mamaplus

Folosirea Inteligenței Artificiale se dovedește a fi un „game changer” când vine vorba de Medicină. Oamenii de știință descoperă acum primele antibiotice noi în 60 de ani. Descoperirea unui nou compus care poate ucide o bacterie rezistentă la medicamente, care ucide mii de oameni în întreaga lume în fiecare an, s-ar putea dovedi a fi un punct de cotitură în lupta împotriva rezistenței la antibiotic, transmit Nature și Alephnews.

„Munca noastră oferă un cadru eficient în timp, eficient din punct de vedere al resurselor și perspicace din punct de vedere mecanic, din punct de vedere al structurii chimice, în moduri pe care nu le-am avut până acum”, a spus James Collins, profesor de Inginerie Medicală și Știință la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) și unul dintre autorii studiului.

Echipa din spatele proiectului a folosit un model de învățare profundă pentru a prezice activitatea și toxicitatea noului compus. Învățarea profundă implică utilizarea rețelelor neuronale artificiale pentru a învăța și a reprezenta automat caracteristici din date, fără programare explicită.

Se aplică din ce în ce mai mult în descoperirea medicamentelor pentru a accelera identificarea potențialilor candidați la medicamente, pentru a prezice proprietățile acestora și pentru a optimiza procesul de dezvoltare a medicamentelor.

În acest caz, cercetătorii s-au concentrat pe Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA). Infecțiile cu MRSA pot varia de la infecții ușoare ale pielii până la afecțiuni mai severe și care pot pune viața în pericol, cum ar fi pneumonia și infecțiile sângelui.