mamaplus

O mamă din Căușeni a rămas pe drumuri cu trei copii, după ce casa în care locuiau a luat foc

-
//
30.03.2022

O femeie cu trei minori a ajuns pe drumuri după ce casa în care locuiau a luat foc. S-a întâmplat în localitatea Taraclia din raionul Căușeni, în noaptea de sâmbătă spre duminică în timp ce familia dormea. La un moment dat femeia a auzit cum trosnește ceva afară, iar când a ieșit și-a văzut o parte din casă arzând. Focul a mistuit și anexele casei în care erau adăpostite mai multe păsări și animale. Cele din urmă fiind făcute scrum. Din fericire femeia a reușit să scoată la timp copii din casă.

La fața locului au venit două mașini de pompieri, care au luptat cu flăcările preț de o jumătate de oră. Tot ce au reuşit să salveze din casă a fost o geantă în care păstrau actele, cărțile copiilor și câteva haine.

Casa a fost procurată în credit acum trei ani, iar femeia mai avea de achitat pe ea aproximativ 50 de mii de lei. La moment din gospodărie au rămas doar ruinele și câțiva pereți care abia de se mai țin.

Acum, toți patru s-au mutat temporar cu traiul la o soră, care mai adăpostește alte trei rude din Ucraina.
Vecinii se arată îngroziți de cele întâmplate. Unii dintre ei au sărit la miez de noapte pentru a salva bunurile vecinilor. Primarul promite să ofere familiei ajutor financiar din fondul de rezervă, doar că acesta nu este suficiente pentru a reconstrue locuința.

Și administrația școlii în care învață copii a mobilizat comunitatea pentru a ajuta familia.

Potrivit experților focul ar fi pornit de la un horn supraîncălzit. Cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei pot suna direct femeia la numărul de telefon 060838848.