mamaplus

O fetiță de 10 luni a murit în chinuri după ce a fost uitată în mașină preț de mai multe ore, în timp ce afară erau 40 de grade

-
//
21.07.2023

Un bebeluș în vârstă de zece luni a devenit cea mai recentă victimă a valului de caniculă care a lovit SUA, după ce a fost lăsat într-o mașină timp de mai multe ore.

mamaplus

Fetița a fost lăsată în mașină într-o zonă din afara orașului Jacksonville, Florida, potrivit Biroului șerifului din comitatul Baker. Polițiștii care investighează cazul cred că fetița a fost „lăsată din greșeală” în interiorul mașinii pentru o perioadă lungă de timp, potrivit Mirror citat de stirileprotv.ro

Detalii despre cât timp cred anchetatorii că a stat copilul în mașină sau cine a observat că lipsește, nu au fost făcute publice. Potrivit unui site de monitorizare a vremii din apropierea orașului Macclenny, temperatura minimă a zilei a fost de 22,7 grade Celsius, iar după-amiaza a atins o temperatură maximă de 37,2 grade Celsius.

Indicele de căldură din acea după-amiază a fost estimat la aproximativ 45 grade Celsius. Temperaturile atât de ridicate sunt potențial mortale pentru oricine, indiferent de vârstă.

Organizația Kids and Car Safety a declarat că acest ultim deces marchează a 14-a oară în acest an când un copil moare după ce este lăsat într-un vehicul încins. Experții avertizează că, după 60 de minute, temperatura din interiorul unui vehicul poate crește cu peste 4 grade dacă nu este pus în circulație.

Grupul a estimat că 38 de copii mor în fiecare an din cauza insolației după ce au fost lăsați într-un vehicul, iar Florida se numără printre statele cu cele mai multe incidente de acest gen.