mamaplus

O femeie a gătit mâncare din ciuperci otrăvitoare, iar apoi și-a invitat toată familia la masă. Trei persoane au decedat

-
//
02.11.2023

O femeie din Australia a fost acuzată de crimă, după ce și-a otrăvit mai mulți membri ai familiei cu mâncare din ciuperci toxice, iar trei dintre ei au murit.

mamaplus

Erin Patterson a fost arestată joi dimineață, iar poliția i-a percheziționat casa din Leongatha, la est de Melbourne. Femeia, în vârstă de 49 de ani, a gătit și și-a invitat toată familia la masă, după care trei persoane, între care și foștii socri, au murit. O a patra persoană a ajuns la spital în stare gravă, dar a supraviețuit, potrivit BBC, citat de Digi24.ro.

Analizele toxicologice de după incident spun că victimele au consumat ciuperci otrăvitoare, dar Patterson susține că este nevinovată și că nu și-a otrăvit cu intenție invitații la prânz, în data de 29 iulie.

Fostul ei soț, Simon Patterson, fusese și el invitat atunci la masa în familie, dar nu a reușit să ajungă.

Erin Patterson a fost încă de la data incidentului suspectă, pentru că ea și cei doi copii ai ei nu au avut nicio problemă după prânz.

Șeful echipei de la brigada de omucideri, Dean Thomas, a spus joi, după arestarea femeii, că a avut în fața un caz complex, pe care l-a descris drept o tragedie despre care se va vorbi ani de zile. „Nu îmi amintesc o altă investigație care să fi generat acest nivel de interes mediatic și public, nu doar aici, în Victoria, ci și la nivel național și internațional”, a spus el.

Gail și Don Patterson, părinții fostului soț al lui Patterson, au fost invitați la prânz alături de sora lui Gail Patterson, Heather Wilkinson, și de soțul acesteia Ian Wilkinson.

Cei patru au ajuns la spital pe 30 iulie, în stare foarte gravă. După câteva zile, Gail și Don Patterson și Heather Wilkinson, de 66 de ani, au murit. Ian Wilkinson, de 68 de ani, și-a revenit după două luni de tratament.

Erin Patterson a spus că și ea a ajuns la spital după masă, dar că și-a revenit după perfuzii și medicamente.

Femeia a spus că a servit la masă o plăcintă Wellington cu carne de vită și un amestec cu ciuperci cumpărate de la un supermarket și ciuperci uscate cumpărate de la o băcănie asiatică cu câteva luni înainte.

„Sunt devastată când mă gândesc că aceste ciuperci ar fi putut contribui la boala suferită de cei dragi. Vreau să repet că nu am avut absolut niciun motiv să-i rănesc pe acești oameni pe care i-am iubit”, a scris ea în luna august într-o declarație dată la poliție.

Erin Patterson a mai spus că la masă nu au fost prezenți copiii ei, dar că aceștia au mâncat din plăcintă înlăturând ciupercile pentru că nu le plac.