mamaplus

O familie din Moldova cere ajutor: Fetița lor are nevoie de un tratament costisitor

-
//
06.11.2023

O familie din Republica are nevoie de ajutor. Micuța lor, Mirella, a suferit o infecție intestinală din cauza căreia rinichii fetiței nu funcționează. Aceasta are nevoie de o sumă impunătoare pentru a merge la un spital din Padova, acolo unde medicii o vor putea ajuta.

mamaplus

„Scriu cu lacrimi în ochi... Nu mi-am imaginat vreodată că va trebui să trecem printr-o astfel de încercare. Mirella, puiul nostru, s-a născut un copil perfect sănătos, însă data de 16 mai 2023 ne-a marcat pentru totdeauna”, mărturisește mama micuței, transmite Știri.md.

Tânăra mamă spune că a solicitat ambulanța după ce micuța a început să se simtă mai rău, iar după câteva investigații, medicii au anunțat că nu se știe dacă copilul va trăi. Fetița a fost transferată la Institutul Mamei și Copilului, însă nici acolo veștile nu au fost îmbucurătoare.

Micuța a fost diagnosticată cu sindromul Hemolitico-Uremic, care i-a blocat funcțiile rinichilor complet, i-a afectat inima și alte organe. Când fata și-a revenit un pic, părinții au hotărât să plece cu ea în Germania, la Spitalul pediatric pentru copii din Erlangen, însă, spun ei, aceasta „a fost o decizie proastă”. 

„Ne-am ciocnit de incompetența și indiferența medicilor. Am avut cheltuieli zadarnice, care ne-au forțat să ne întoarcă în țara noastră”, scrie mama Mirellei. 

După mai multe proceduri de hemodializă și tratamente, urinarea fetiței a fost restabilită. Însă aceasta a fost la scurt timp diagnosticată cu o altă infecție, klepsiella, și starea Mirellei s-a înrăutățit extrem de mult. Medicii le-au recomandat părinților să plece în străinătate pentru investigații și tratamente. După mai multe căutări, părinții fetiței au găsit Spitalul pediatric pentru copii Azienda Ospedale-Università din Padova. Medicii de acolo sunt dispuși să-i ajute, însă cheltuielile sunt prea mari pentru le putea face față.

„Suntem o familie tânără cu doi copii mici, care am depășit multe greutăți fără să apelăm după ajutor. Dar de această dată este prea greu pentru noi financiar și timpul se scurge atât de rapid, iar starea fetiței noastre nu poate aștepta până facem o cartelă medicală italiană. Cerem disperați ajutorul oamenilor, cu o donație sau distribuire. Nădăjduim în Domnul și în voi, credem că într-o bună zi povestea noastră va avea un final fericit”, scriu părinții micuței Mirella.

Puteți dona prin următoarele modalități:

Pe site-ul MCharity;

SMS cu textul 227 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei;

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei;

Paypal: office@mcharity.org - Mirella Șova

Bancare:

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Mirella Șova.