mamaplus

O creșă, amenajată în cadrul unei Direcții a Primăriei Chișinău

-
//
20.03.2024

Creșele la locul de muncă sunt tot mai populare. Și asta pentru că părinții își doresc să se încadreze mai rapid în câmpul muncii, iar angajatorii să ofere mai multe posibilități tinerilor specialiști.

mamaplus

Astfel, autoritățile municipale au inițiat un proiect-pilot și au amenajat o creșă în cadrul Direcției Generale Cultură a Primăriei Chișinău, transmite Știri.md.

„Practica Uniunii Europene a arătat că pentru o participare deplină a femeilor pe piața forței de muncă, este nevoie de mai multe oportunități pentru ca tinerii părinți să acceseze servicii de îngrijire a copiilor și să poată combina eficient viața profesională cu cea de familie. Pentru a veni în sprijinul părinților și a crea locuri de muncă prietenoase acestora, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Primăriei Chișinău a examinat modalitățile și beneficiile prestării serviciilor de îngrijire a copiilor la locul de muncă și a decis amenajarea unei creșe în cadrul instituției”, se arată în mesajul Primăriei Chișinău.

Astfel, în curând, angajații Direcției, care au copii mici, vor putea reveni la muncă, fiind siguri că cei mici se află în grijă și siguranță. Totodată, simultan, părinții vor beneficia și de indemnizația pentru îngrijirea copilului și de salariu.

Reprezentanții Primăriei Chișinău menționează că la amenajarea spațiului au fost respectate cerințele Regulamentului sanitar pentru serviciile de îngrijire alternativă a copilului, conform normelor medico-sanitare în vigoare.

„În final, cu suportul UN Women Moldova, vom avea spații destinate pentru activități, dotate cu mobilier și echipamente, spații pentru somn, alimentație, grup sanitar”, se arată în anunțul Primăriei Chișinău.

Pentru acest proiect, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a preconizat un buget de aproximativ 445.000 de lei.