mamaplus

A murit bebelușul aruncat peste geam de mama sa

-
//
11.01.2024

Bebelușul aruncat miercuri pe geam la Iași de la etajul trei de către mama sa, pentru a-l salva de incendiul ce cuprinsese apartamentul, a murit la spital.

mamaplus

Bebeluşul de patru luni cu care mama sa s-a aruncat de la etajul unui bloc din Iaşi după ce apartamentul în care locuiau a luat foc a murit în noaptea de miercuri spre joi la spital, transmite stirileprotv.ro.

Femeia este în continuare în stare gravă, internată la Chirurgie Plastică, cu arsuri de gradul al II-lea pe 12% din suprafața corpului, pe piept și mâna dreaptă.

„Pacienta a suferit o fractură complexă de bazin, fractură complexă sacrum (n.red. - os triunghiular care face parte din bazin), fracturi costale pe partea stângă, în dreptul vertebrelor C6-C7”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, pentru Ziarul de Iași.

Copilul fusese adus în stare critică, el fiind resuscitat. Mama sa a suferit mai multe fracturi şi un traumatism la coloană.

Bebeluşul era internat în stare critică la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Potrivit medicilor, el avea un traumatism cranio-cerebral sever, un traumatism la nivelul coloanei şi o contuzie toraco-abdominală.

Femeia a strigat cu ultimele puteri celor de la ambulanță să-i caute copilul aruncat. Copilul a necesitat resuscitarea după ce intrase în stop cardio-respirator.

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 15:00 şi se pare că a surprins-o tânăra mama, deoarece aceasta nu a mai putut ieşi din apartament pe uşă. Înainte de a arunca bebeluşul în vârstă de patru luni pe geam, femeia a învelit copilul în mai multe pături şi hăinuţe, pentru a-i atenua impactul la cădere.

Scene îngrozitoare au avut loc, potrivit martorilor: la venirea ambulanţei, femeia, cu ultimele puteri, striga la medici că nu este singură, bebeluşul ei fiind în apropiere, acoperit cu pături, mai arată publicația ieșeană.