mamaplus

MAI anunță modificări în legislație după moartea fetiței împușcate la Edineț

-
//
20.06.2023

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregătește un set de acte normative pentru a actualiza legislația referitoare la achiziționarea, circulația, păstrarea și folosirea armelor pneumatice. Anunțul a fost făcut de ministra de Interne, Ana Revenco, după ce o copilă de 7 ani din Edineț a murit împușcată cu o armă pneumatică de verișorul cu care se juca.

mamaplus

Revenco a subliniat importanța implementării unor măsuri legislative eficiente pentru a preveni astfel de tragedii, în contextul în care incidentele legate de uzul și deținerea necorespunzătoare a armelor de tip pneumatic devin tot mai frecvente.

„Proiectul este în proces de elaborare prin amendarea legii cu privire la uzul de armă, luând în considerație că ultimele modificări au fost făcute în 2018 și se constată necesitatea unor actualizări în acest domeniu”, a scris ministra, pe Facebook.

Amendamentele propuse vor fi înaintate instanțelor superioare spre aprobare.

Ministerul de Interne face un apel urgent către toți posesorii de arme de foc și pneumatice, avertizând că aceste dispozitive nu pot fi considerate jucării și nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor. Revenco a subliniat că lipsa unor măsuri adecvate de securitate poate avea consecințe grave, inclusiv mutilări sau chiar pierderi de vieți omenești.

În încheierea declarațiilor sale, ministra Ana Revenco a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Amintim că o copilă de 7 ani a fost împușcată din imprudență de către verișorul ei în vârstă de 8 ani. Incidentul a avut loc la Edineț, pe 20 iunie, în timp ce cei doi minori se aflau sub supravegherea bunicii lor. Potrivit Poliției, copiii se jucau în momentul în care băiatul a descoperit o armă pneumatică ascunsă sub patul părinților săi.