mamaplus

Ion Ceban cere reorganizarea sistemului de alimentaţie în școli și grădinițe

-
//
16.11.2020

Trei agenți economici ar fi monopolizat livrarea produselor alimentare în şcolile şi grădiniţele din Chişinău, iar din această cauză calitatea procesului de alimentaţie are de suferit. Despre asta a avertizat primarul Capitalei, Ion Ceban, în contextul cazului de la liceul cu profil sportiv din sectorul Buiucani, unde s-au intoxicat recent 20 de elevi. Ceban a cerut reorganizarea sistemului de alimentaţie în instituţiile de învăţământ.

"Eu îmi doresc ca pe masa copiilor să ajungă mâncare calitativă şi vreau ca în aceste condiţii măsurile să fie luate imediat, iar persoanele responsabile să fie sancţionate şi demise dacă este nevoie.", a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit viceprimarului Inga Ionesi, Primăria Chişinău lucrează în prezent la elaborarea unui proiect care prevede ca din cinci combinate care alimentează toate şcolile din oraş să rămână doar unul şi să fie acelaşi meniu. Ionesi a declarat că nu se ştie când va fi înaintat acest document spre aprobare în Consiliul Municipal.

Săptămâna trecută 20 de elevi ai Liceului cu profil sportiv de la Buiucani s-au intoxicat, după ce ar fi mâncat la şcoală. Ancheta epidemiologică privind sursa toxiinfecţiei este în desfășurare.