mamaplus

Fetiță de 7 ani, în stare gravă după ce s-a accidentat pe o pârtie de schi

-
//
07.03.2023

O fetiţă româncă în vârstă de 7 ani a fost adusă în ţară cu un elicopter SMURD, după ce s-a accidentat pe o pârtie de schi din Bansko.

mamaplus

"Ieri, un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko. În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia", se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, potrivit Agerpres, transmite digi24.ro.

Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD. 

"Fetiţa a fost evaluată şi preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' Bucureşti, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. În acest moment, fetiţa se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol", arată sursa citată.