mamaplus

Elevul din Mereni rămas în spital, după ce tavanul din clasă s-a prăbușit, a fost externat

-
//
02.11.2022

Starea de sănătate a elevului din Mereni, care a avut de suferit, după ce tavanul din sala de clasă s-a prăbușit peste el, este mai bună, informează TV8. Băiețelul a fost externat în această dimineață, iar suspiciunile de fractură la nas nu s-au confirmat. Între timp, administrația școlii anunță că lecțiile vor continua la etajul întâi, deoarece doar etajul al doilea a fost avariat. 

Pe de altă parte, primarul din sat este de părere că elevii ar trebui mutați temporar în liceul din localitate. Agenția pentru Supraveghere Tehnică nu a răspuns, când mai exact vor merge la fața locului, pentru a evalua situația. 

În urma incidentului, care a avut loc la școala din Mereni, Anenii Noi, trei micuți au avut de suferit, iar unul dintre ei a rămas, peste noapte, internat în spital. Astăzi, potrivit medicilor din raion, starea băiatului s-a ameliorat, așa că a fost externat.

„L-a văzut repetat oftalmologul, fundul ochiului, fără patologie. L-a văzut orelistul. Noi am suspectat fractura osului, la roentgen, dar el pune contuzia nasului, el nu vede fractura osului. Am văzut încă o dată roentgen-ul, așa și i-am scris, suspecții la fractura oaselor nazale. Peste o săptămână, toți trei copii, vin la control repetat”, a declarat medicul neurolog, Ala Nacu.

Administrația instituției susține că procesul educațional va continua în regim online, însă, nu pentru toți elevii. 

Potrivit primarului, ultimele lucrări de reparație în sala în care a căzut tavanul, au fost efectuate în anul 2014. Unul dintre părinții, copilul căruia a avut de suferit, susține că nu va depune plângere, întrucât incidentul a fost imprevizibil.