mamaplus

Elevii au susținut pretestările pentru BAC: „Vor obține note mai mari decât cei de anul trecut”

-
//
04.05.2022

Absolvenții de licee, care vor susține examenul de BAC în acest an, sunt mai pregătiți decât cei de anul trecut și, respectiv, vor obține note mai bune. Cel puțin, așa consideră profesorii, care au analizat rezultatele pretestărilor recente. Ba mai mult, în baza notelor de la pretestări, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a elaborat concepția testelor de BAC în așa mod, încât fiecare elev să fie capabil să susțină examenele. 

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, deși în ultimii doi ani elevii au învățat preponderent de la distanță, aceștia depun străduință și sunt bine pregătiți pentru examenul de BAC din acest an. Totodată, contează mult contează efortul pe care îl depune fiecare elev în parte, iar examenele de Bacalaureat sunt elaborate în baza cunoștințelor elevilor. 

Profesorii spun că elevilor le este greu după doi ani de învățământ la distanță, însă depun tot efortul. Ba mai mult, potrivit lor, în acest an, elevii claselor a 12 sunt mai pregătiți de examene, față de promoția din anul trecut, iar pretestările arată că vor susține bine BAC-ul.

Pentru sesiunea de BAC 2022 sunt înscriși 18 000 de candidați, cu aproape 2000 mai mulți față de anul 2021. Totodată, în țară sunt aprobate 93 de centre de Bacalaureat, în cadrul cărora vor fi susținute examenele.