mamaplus

Edineț: Copilul care și-a împușcat mortal verișoara este în stare de șoc

-
//
21.06.2023

A vrut să o sperie, dar întâmplător a tras. Băiatul de opt ani se juca împreună cu verișoara sa de șapte ani, când, la un moment dat, a scos arma tatălui său de sub pat și a împușcat-o mortal în piept.

mamaplus

Cei doi minori erau singuri acasă, în timp ce bunica băiatului era la lucru într-o seră pe deal. Minorul este în stare de șoc și are nevoie de consiliere psihologică, transmite tvn.md.

„Nu știu nimic. Nu știu nimic ce să spun dacă nu știu nimic. Noi eram la lucru, nu știu nimic, nici nu știu unde e tatăl, mama e la spital cu un alt copil mai mic și gata. Trebuie psihologul să se ocupe cu dânsul, dar el pe mine mă ascultă și el șade, eu nici nu-i amintesc ce s-a întâmplat, nici nu-i spun, e copil. – Cine v-a spus dumneavoastră? – Nu știu cine a venit și a strigat la poarta mea, nu știu”, spune bunica băiatului.

Tragedia s-a produs în jurul orei 10:30, în satul Viișoara, raionul Edineț. Potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Edineț, Anatolie Gonța, arma era deținută ilegal de tatăl băiatului.

„Din datele preliminare ce s-au stabilit la fața locului, deci un minor de opt ani, din neatenție, dintr-o armă pneumatică, a efectuat o împușcătură în direcția unei minore de șapte ani. Ambulanța a efectuat toate măsurile aflându-se la fața locului, pentru a menține în viață minora, însă din păcate ea a decedat”, a declarat șeful IP Edineț, Anatolie Gonța.

Ambele familii sunt dintr-un sat. Acestea locuiesc la câțiva metri distanță una de alta. Potrivit vecinilor, sunt niște oameni de o cumsecădenie rară, gospodari și cuminți. Mama băiatului este soră cu tatăl copilei decedate.

„Foarte de treabă familia, buni oameni, nu erau ei. – Dar cum s-a întâmplat așa? – Nu știu, de unde să știm noi ce poate să se întâmple? Ei sunt verișori între dânșii”, povestește un localnic.

„Au fost patru mașini de Poliție și salvarea. Noi tăiam lemne și a venit un om și ne-a spus să oprim că nu știu ce se aude acolo”, a spus un alt localnic.

Amintim că ieri, 20 iunie, o copilă de șapte ani a murit după ce a fost împușcată din întâmplare de verișorul ei în vârstă de opt ani.