mamaplus

Doi soți și copilul lor de 3 ani din Cantemir, la un pas de tragedie din cauza unei intoxicații

0
//
20.01.2021

O familie din raionul Cantemir s-a intoxicat cu monoxid de carbon după ce au utilizat soba din gospodărie. Cazul a avut loc în data de 19 ianuarie în localitatea Bobocica. Potrivit primelor investigații, familia a încălzit soba, iar din cauza gazului toxic emanat, aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un bărbat în vârstă 44 de ani, o femeie în vârstă de 38 de ani, dar și copilul acestora, un băiat de doar 3 ani au fost spitalizați după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Incendiul în locuință nu s-a produs și la moment viața persoanelor este în afara pericolului.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre riscurile exploatării surselor de încălzire defecte și a sobelor neverificate. Din cauza fisurilor sau a coșului de fum defecte, oamenii se pot intoxica cu monoxid fără de a conștientiza sursa de intoxicației.

Monoxidul de carbon nu are miros, nici culoare, iar din această cauză, mulți oameni prea târziu se pot adresa după ajutor. Pompierii îndeamnă persoanele să fie foarte prudente și să aerisească cât mai des încăperile, iar pe noapte focul din sobe trebuie stins.