mamaplus

Cazul bizar al unei femei care s-a intoxicat cu apă și a murit

-
//
08.08.2023

Ashley Summers, o tânără mamă a doi copii, în vârstă de 35 de ani, din Indiana, SUA, a murit în luna iulie după ce a băut prea multă apă într-un timp scurt, a anunțat familia sa.

mamaplus

Ashley se afla într-o excursie la Lacul Freeman din Indiana pe 4 iulie, când le-a spus celor din jur că se simte deshidratată, amețită și că nu a băut suficientă apă. După ce a consumat mai multe sticle de apă într-un interval scurt, a plecat acasă, unde a leșinat în garaj. Familia ei a dus-o de urgență la Spitalul IU Health Arnett, dar ea nu și-a recăpătat niciodată cunoștința, corpul ei cedând din cauza toxicității apei, transmite realitatea.md.

„Când ne-au spus despre toxicitatea apei a fost un șoc și ne-am întrebat dacă există o astfel de problemă”, a declarat pentru WRTV fratele tinerei, Devon Miller. „Ne-a spus cineva că Ashley a băut patru sticle de apă în 20 de minute, adică doi litri de apă, iar cantitatea asta trebuie consumată într-o zi întreagă”, a adăugat el.

„Este relativ rar”, a spus doctorul Alok Harwani. „Ceea ce ne îngrijorează acum este ce se poate întâmpla dacă bem prea multă apă într-o perioadă scurtă de timp, pentru că rinichii pot curăța doar un litru de apă pe oră”.

El a mai spus că o persoană care stă foarte mult timp afară, pe vreme caldă, să mănânce sau să bea produse cu electroliți, precum fructele sau Gatorade, pe lângă apa plată, pentru că ajută la menținerea echilibrului de apă și sodiu în sânge.

Harwani atrage atenția că oamenii trebuie să fie atenți la cum se simt, dacă încep să amețească sau să se simtă foarte obosiți dintr-o dată.

„Unii pacienții simt uneori că încep să aibă dureri de cap sau nu se simt bine în general. Astea pot fi semnale a unei intoxicări premature cu apă”, adaugă el.

Nu este primul caz în care o persoană își pierde viața din cauza toxicității apei. Alte persoane au murit după ce au participat la concursuri de băut sau ritualuri în facultate.