mamaplus

Căușeni: O familie întreagă, inclusiv un copil de 3 ani, intoxicați cu monoxid de carbon

-
//
10.12.2020

Nenorocire într-o familie din raionul Căușeni. Șase persoane, dintre care trei copii cu vârstele cuprinse între 13 și trei ani, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în seara zilei de 9 decembrie în localitatea Chircăiești. Una dintre victime a fost internată de urgență în spitalul raional.

Potrivit IGSU, două femei cu vârstele de 66 de ani și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii cu vârstele de 13 ani și trei ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie.

Primele cercetări la fața locului au stabilit că, cel mai probabil, oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic.

Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri, fără de a fi necesară spitalizarea.

În acest sens Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte, sau a instalațiilor neverificate. Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte.

În caz de situații de risc trebuie de urgență apelat Serviciul 112.