Campania națională „Copiii Moldovei citesc o carte”, la cea de-a IV-a ediție

Campania națională „Copiii Moldovei citesc o carte”, la cea de-a IV-a ediție

-
//
31.01.2015

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat cea de-a IV-a ediție a campaniei naționale „Copiii Moldovei citesc o carte”, consacrate cărții „Și tu ești singur?” de Aurelian Silvestru.

Campania națională „Copiii Moldovei citesc o carte”, la cea de-a IV-a ediție

Prim-directorul adjunct al bibliotecii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a declarat pentru NOI.md că „scopul acestei campanii este de a-i atrage pe copii la lectură și de a promova cărțile autorilor autohtoni. Această campanie se va desfășura pînă la finele anului curent și va implica copii cu vîrsta între 14 și 17 ani.

„Această campanie se va desfășura pe întreg teritoriul țării, în bibliotecile publice și în școli, unde vor fi organizate un șir de acțiuni: promovarea cărții, lecturarea acesteia, lansări de carte, întîlniri cu autorul, concursuri de creație pe motivul romanului lui Aurelian Silvestru. Cei mai activi cititori vor fi delegați la Conferința republicană de totalizare, care se va desfășura în luna decembrie a anului curent”, a completat Eugenia Bejan.

Sursa a specificat că romanul „Și tu ești singur?” nu a fost ales întîmplător, ci după anumite criterii: „Se alege o carte nouă, cu un conținut accesibil, să abordeze o temă actuală și să aibă referințe pozitive în mass-media”.

Evenimentul acesta are loc sub patronajul Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti.

Sursa