mamaplus

Blue Monday 2024. De ce 15 ianuarie e cea mai deprimantă zi din an

-
//
15.01.2024

Blue Monday este o dată pe an și este adesea considerată cea mai deprimantă zi a anului. De obicei, cade în a treia zi de luni din luna ianuarie și este asociată cu sentimente de tristețe, motivație scăzută și lipsă de energie. Blue Monday 2024 pică anul acesta pe 15 ianuarie.

mamaplus

În timp ce conceptul de Blue Monday a fost criticat pentru lipsa de resurse științifice care să-l valideze, a devenit o zi pentru promovarea conștientizării sănătății mintale și a îngrijirii de sine, transmite catine.ro

Blue Monday 2024: ce semnifică

Blue Monday 2024 este o zi pentru recunoașterea și abordarea sentimentelor de tristețe și depresie pe care unele persoane le pot experimenta, în special în lunile de iarnă. Acesta servește ca un buton de alarmă pentru a acorda prioritate sănătății mintale și a căuta sprijin, dacă este necesar.

Blue Monday este de obicei în a treia zi de luni din ianuarie. În 2024, cade pe 15 ianuarie.

Ca să treci mai ușor de Blue Monday 2024 și să gestionezi sentimentele de tristețe sau depresie trebuie să dai atenție îngrijirii de sine și să ai parte de sprijin. Ai mai jos câteva strategii care să te ajute să pui în practică aceste sfaturi:

Conexiunea cu prietenii, familia sau un profesionist în domeniul sănătății mintale pentru a împărtăși sentimentele și a căuta sprijin este de dorit.

Implică-te în activități care promovează bunăstarea, cum ar fi exercițiile fizice, meditația sau hobby-urile care îți plac.

Stabilește obiective realiste, care pot fi îndeplinite ca să nu dai șanse dezamăgirii să intre în viața ta. Sarcinile pot fi făcute și pas cu pas și în acest fel poți reduce sentimentele de copleșire.

Recunoașteți emoțiile pentru că este perfect în regulă să te simți tristă. Cu toate acestea, nu lăsa lucrurile așa cum au venit. Fă tot ce poți ca să identifici și să te protejezi de gândurile negative.

Limitează factorii de stres atunci când este posibil și stai departe de ei.

Conceputul de Blue Monday a luat naștere în anul 2005

Conceptul de Blue Monday a fost introdus pentru prima dată în 2005. El a fost parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Formula folosită pentru a calcula data ia în considerare diverși factori. Vremea, timpul de la Crăciun și timpul de la stabilirea rezoluțiilor de Anul Nou sunt luați în calcul.

Deși validitatea științifică a Blue Monday a fost pusă la îndoială, aceasta a condus la creșterea gradului de conștientizare a problemelor de sănătate mintală. De asemenea, a fost tratată cu mai mare atenție importanța sprijinirii celor care ar putea avea dificultăți.

Când vrei să scrii ceva despre Blue Monday 2024 și distribui mesaje de sprijin pentru sănătatea mintală și îngrijirea de sine pe rețelele sociale, ia în considerare utilizarea acestor hashtag-uri: #BlueMonday, #Conștientizarea sănătății mintale, #AutoÎngrijire, #Nu eşti singur.

Folosirea acestor hashtag-uri poate ajuta la răspândirea conștientizării importanței Blue Monday și poate încuraja conversațiile despre sănătatea mintală.