mamaplus

Angelina Jolie, în război cu mama biologică a fetei pe care a adoptat-o în 2005

-
//
27.12.2021

Celebra actriță Angelina Jolie şi-a extins familia în anul 2005, mai mult la insistențele primului ei copil adoptat, Maddoxx, care, la cei 3 ani câți avea atunci, îşi dorea un frate sau o soră din Africa. Zahara, acum în vârstă de 16 ani, era malnutrită şi rahitică în Etiopia ei natală, însă, odată adusă acasă, în SUA, şi-a revenit complet. Toate bune şi frumoase pentru faimoasa familie, până când mama biologică a copilului a apărut din senin, şi-a spus povestea tristă în presă şi a început să aibă pretenții. Totuşi cum de agenția de adopție nu ştia de existența ei şi, mai mult de-atât, a asigurat-o pe actriță că murise de SIDA?

Zahara nu era orfană, după cum fusese lăsată Jolie să creadă. Mama ei biologică, Mentewab Dawit Lebiso, trăia atunci când a fost pronunțată adopția şi nu înțelege nici ea cum de-a fost declarată moartă în actele oficiale. Însă există o explicație. Mama ei, Almaz, şi un anume Girma au facilitat adopția micuței Zahara tocmai pentru a o ajuta pe Lebiso. Sau ca să facă rost de nişte bani, nu vom şti niciodată exact. Cert e că Lebiso s-a născut săracă şi, într-o zi, când bunica ei era plecată, un bărbat a intrat peste ea în casă şi a agresat-o sexual.

În urma violului, a rezultat o sarcină, care a dus la dezmoştenirea tinerei de către familie. Neavând bani ca să facă avort, Lebiso a păstrat sarcina şi a încercat să-şi crească fetița cum putea ea mai bine. Doar că lăuza a fost copleşită de ruşine şi responsabilități şi, disperată, i-a pus-o în brațe pe Zahara mamei ei şi a fugit mâncând pământul. Atunci a intrat pe fir acel Girma, care i-a făcut rost bunicii de o familie adoptatoare pentru nepoțică. Singura lui condiție a fost ca Almaz să spună că fetița era orfană, că mama ei murise de SIDA. Evident că omul a negat totul atunci când a fost luat la întrebări, însă actele dovedesc că el a mijlocit adopția Zaharei Marley Jolie-Pitt.

Fiica Angelinei are o viață frumoasă, lucru pentru care mama ei biologică este recunoscătoare, însă se află în mijlocul unui scandal pricinuit chiar de cea care i-a dat viață.

“Îmi doresc enorm să pot menține legătura cu fiica mea”, spunea Lebiso în 2017, în Daily Mail. Şi nu mai e mult până când adolescenta va decide singură dacă va relua sau nu legătura cu cea care-a adus-o pe lume.