mamaplus

Accidentul tragic de la Comrat: În ce stare se află cele două fetițe rămase orfane de mamă

-
//
25.06.2020

Cele două fetițe de 7ani și respectiv trei ani, victime ale tragicului accident care a avut loc sâmbăta trecută la Comrat, rămân a fi internate în secția Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, a declarat că acestea încă sunt în reanimare.

„Fetița de 3 ani a fost supusă unei intervenții chirurgicale și se simte puțin mai bine, iar cea de 7 ani continuă să fie în stare gravă, dar stabilă”, susține Cazacu.

Amintim că cele două fetițe se aflau într-un automobil de marca Peugeot, împreună cu părinții, când în mașina cu care se deplasau s-a izbit frontal un automobil de marca BMW a cărui șofer se deplasa cu viteză excesivă, iar într-o curbă, din cauza asfaltului umed, a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens.

În urma impactului, o tânără însărcinată, în vârstă de 31 de ani, a murit pe loc, iar mama celor două fetițe, în vârstă de 27 de ani a murit câteva clipe mai târziu, la spital. Tatăl fetițelor, dar și șoferul care s-ar face vinovat de accident, au fost transportați la spital în stare gravă.

Oamenii legii au pornit un dosar penal pe numele șoferului cu BMW, iar dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, dânsul riscă să se aleagă cu închisoare de la 6 la 10 ani, dar și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.